Millised on olnud teie viimase aja tulemused?

Võrumaa Spordiliit on organiseerinud suurema seltskonna Valgas 2007. aastal toimunud XII suvemängudele ja 2009. aastal Põlvasse Eestimaa XI talimängudele. Saavutusteks olid korvpallinaiskonna I koht maakondade naiste korvpallis ja suvemängude kokkuvõttes väikeste maakondade seas 4. koht. Talimängudel läks üldarvestuses pareminigi, saime III koha.

Millistel aladel seekord võistlete?

Meil on võistkonnad väljas kergejõustikus, korvpallis (naisted ja mehed), võrkpallis (2 naiskonda ja 1 meeskond), orienteerumises, judos, jahilaskmises, petankis (segatriod), saalihoki naiskond, noormeeste jalgpallimeeskond

Kellele sel aastal enim loodate, kes on suvemängudel teie paremad sportlased?

Loodame kõigile!  Ei alahindaks kedagi, kindlasti läheb igaüks endast parimat andma ja mina kui koordineerija olen kõikide üle rõõmus.

Kindlalt on tulemuse peale minejaks Võrumaa korvpallinaiskond, nad on ise seda öelnud. Treener Kalev Palo on mulle mõsita andnud, et nad üritavad kaitsta 4-aasta tagust I kohta. 

Kergejõustikus on tuntuimad nimed Joosep Piho odaviskes, Ivar Ivanov 1500m jooksus ja naiste poolelt Mariana Kappinen 100m jooksus ja kaugushüppes, Liis Kranich heitealadel. Neile lisaks neidude ja noormeeste arvestuses meie 1994. aastal sündinud ja nooremad  tulevikulootused.

Jahilaskmises on meie Euroopa pronksised mehed Võrumaa eest lahingus, orienteerumises Timo Sild, Laura Joonas ja Sixten Sild. Petankerid saavad oma toe anda segatrios, meil on seal 2 võistkonda.

Judokatest on tatamile minejatest nimekaimad Laura-Maria Lehiste ja Jaan Angerjärv. Võrumaale toovad paralleelpunkte veel naiste võrkpall, kus meil on Võru ja Lasva valdade tublid naised ning meestest on Võru linna noorem generatsioon Marko Meti eestvedamisel. Oma parima annavad ka noormehed jalgpallis. Mitmete aastate  saalihokivõitude eest koolispordis saab osalemislusti Mõniste saalihokinaiskond.

Mida sel korral saavutada plaanite?

Tore oleks vähemalt samaväärne tulemus nagu eelmistel suvemängudel, eneseületamine pole kunagi paha, aga ei ütle kellelegi halvasti kui nii hästi ei lähe.

Meil on oma veebikeskkond Võrumaa Spordiliidu kodulehel www.werro.ee/sport  "Võrukad Eestimaa XIII suvemängudele!", sealt saavad kõik rohkem infot ja sinna saavad ka kõik Võrukate tulemused.