Ettevõtlusnädala hüüdlause „Ettevõtlikkus ei küsi vanust - võta ette!" kandis sõnumit, et igaüks meist saab olla ettevõtlik ja seeläbi ühiskonna arendamisse panustada.

Ettevõtlik olemine tähendab aktiivset kaasalöömist eri eluvaldkondades ja seeläbi enese vormis hoidmist.

Ettevõtlusega alustada ei ole kunagi hilja. Häid näiteid on tuua meie kohe lõppevalt ettevõtluse baaskoolituselt, kus osalevad sel aastal tavapärasest eakamad, aga väga aktiivsed inimesed.

Nädala kavva mahtusid koolitused, infotunnid, ettevõtete külastused, kohtumised põnevate ja ettevõtlike inimestega ning ettevõtjate spordipäev. Kokkuvõttes külastas üritusi 442 inimest ning spordipäevast võttis osa 12 organisatsiooni, kes olid väljas viieliikmeliste meeskondadega.

Ettevõtlusnädalast jäid kõlama deviisid, mis ütlevad: usu endasse ja vii oma unistused ellu; koonda enda ümber inimesi, kes sinu ettevõtmisi toetavad; toeta ning hari ennast, et sinu tee oleks oma ettevõtmistes võimalikult lihtne; keskendu ühele tegevusalale ja arenda ainult seda tugevust, ära raiska liigselt energiat kõrvaltegevustele.

Kokkuvõttes võib öelda, et kõige lihtsamad elutõed aitavad kõikidel ettevõtlikel inimestel oma unistused ellu viia. Selleks tuleb varakult vaeva näha, mõelda välja, millega tahetakse tegelda, selles ennast põhjalikult koolitada ja pidevalt täiendada. Üks väga lihtne näide eelkõige noortele, kes alles otsivad oma nišši: kirjuta iga päev ideevihikusse kümme ideed, jaga neid teistega ja tuuni neid! Just nendest ideedest võib välja kasvada sinu äri alustala.

Ettevõtlusnädala korraldustoimkonda kuulusid: Võrumaa Arenguagentuur, Võru maavalitsus, Võru linnavalitsus, Europe Directi Võru teabekeskus, Võru noortekeskus, Eesti Töötukassa Võru büroo, Võrumaa Omavalitsuste Liit, Võrumaa Äriklubi, Võrumaa kutsehariduskeskus ning puidutöötlemise ja mööblitootmise kompetentsikeskus.

Koostööpartnerid olid OÜ Karjääripõld, Maksu- ja Tolliamet, Rõuge noorteklubi, Pankuri pubi ja klubi Balance.

Aitäh teile!

Võrumaa Arenguagentuur kui maakondlik arenduskeskus pakub tasuta nõuannet alustavatele ning tegutsevatele ettevõtjatele, kes vajavad abi äriplaanide, projektide kavandamisel ja koostamisel. Lisaks ettevõtjatele on meie teenused mõeldud mittetulundusühendustele ja kohalikele omavalitsustele. Asume Võrus Jüri 12 (sissepääs Koidula tänavalt). Telefon 786 8367 ja koduleht www.vaa. ee

Kohtume juba järgmisel aastal oktoobri alguses!