EMi esimene etapp Venemaal jääb mul suurte kulutuste tõttu tõenäoliselt sõitmata. Ülejäänutel etappidel proovin kindlasti kümne sisse saada, et pääseks Inglismaale EMi finaali, kus osaleb igast regioonist kümme paremat sõitjat.

Veel on plaanis sõita Eesti meistrivõistluste kõigil etappidel, valikuliselt mõnel krossil veel Eestis. Kindlasti tahan osaleda Sõmerpalu motokrossil. Need on esialgsed plaanid, kuid hooaja käigus võib võistlusi lisanduda.

Kus ja kelle juhendamisel hooajaks valmistusid?
 
Olen treeninud peamiselt Sõmerpalu motohallis Avo Leoki juhendamisel, trenni olen teinud viis korda nädalas. Hiljuti tulin Belgiast laagrist, mis õnnestus väga hästi. Osalesin ka Hollandi meistrivõistluste kahel etapil, kus olin vastavalt üheksas ja seitsmes. Ettevalmistusega võib üsna rahule jääda.

Kuidas senisest suurema ja võimsama rattaga kohanenud oled?
 
Alguses oli ikka suur ja raske, aga praeguseks olen juba enam-vähem kohanenud. Loodan, et saan ilusti hakkama.

Millal ja kuidas sa motokrossipisiku küüsi langesid?

 
Alustasin seitsme-kaheksaselt, alguses põristasin muidugi niisama. Varsti viis isa mu võistlustele ja sealtpeale hakkas motokross mulle tõsiselt meeldima ja huvi pakkuma. Võistlustel hakkasin paremaid kohti saama ja see lisas indu juurde, peagi alustasime koostööd ka Avo Leokiga. Kokku olen sõitnud kuus aastat.

Mida pead oma seniseks suurimaks saavutuseks?
 
Eelmisel suvel 65 cm3 klassis Hollandis Halles EMi etapil saadud etapivõitu.

Millised võistlused on veel eriliselt meelde jäänud?

Esimene osalemine Sõmerpalu motokrossil aastal 2009. Peale selle on hästi meeles ka minu esimene välisvõistlus Hollandis, sõitsin siis veel 50 cm3 masinaklassis.

Motokrossis juhtub ikka vigastusi. Kas ka sul on neid olnud?
 
Jah, on küll. On olnud jalaluumurd, käeluumurd, eelmisel aastal kukkusin EMi etapil Prantsusmaal ja vigastasin õlga. Selle tõttu jäi käimata ka 65 cm3 MM- võistlustel, kus oleksin võinud hea koha saada.

Millega sa peale motokrossi veel vaba aega veedad?
 
Vaba aega on küll väga vähe, aga talvel käin lumelauaga sõitmas. Kuna elan järve ääres, siis meeldib mulle väga kala püüda. Suvel sõidan ka palju jalgrattaga.

Kuidas sul koolis läheb?
 
Päris hästi. Siiamaani olen suutnud ikka viitele õppida, aga eks ta läheb järjest raskemaks, sest palju on võistlusi ja treeninglaagreid. Õpetajad on olnud väga abivalmis ja mõistvad. Olen saanud kõikidel võistlustel osaleda ja ka laagrites käia.

Kas sul on motokrossis ka mingi kaugem eesmärk, mille poole pürgida?

 
Eesmärk on ikka võimalikult kaugele jõuda - tahaks jõuda tiitlivõistlustel poodiumile. Kaugemas tulevikus tahan jõuda MM-sarja ja seal hästi esineda. Heaks eeskujuks on mulle Tanel Leok.

Kes aitavad su unistusi teostada?

Palju abi on olnud Mart Lajalist, tänu kellele olen hooajaks tsiklid saanud. Adreanalin Arenal on olnud võimalus tasuta trenni teha. Kõige rohkem abi olen saanud Avo Leokilt, kelle näpunäited on olnud väga vajalikud. Veel on mu toetajad Mapri Ehitus, Kütioru puhkekeskus, Valvoline, Dunlop.

Väga palju toetab mind minu pere ja ka mõned fännid on tekkinud, kes käivad mulle võistlustel kaasa elamas. Eelmisel aastal oli väga palju abiks ka mehaanik Taivo Johanson, tänu kellele sain käia välisvõistlustel.

Muidugi oleks tarvis rohkem toetajaid ja sponsoreid, et kulukatel välisvõistlustel saaks kaasa teha.