Võisteldi kolmes voorus - Rakvere searibi, Talleggi kanafilee ja fantaasiaroa küpsetamises. Võistlustöid hindas Eesti Grilliliidu kohtunikkond koosseisus: Kalle Lill, Kerli Lill, Kaja Asuküla, Vello Saluste, Kutt Niinepuu ja Hans Veere.

Võistluse võitis kolmes voorus kokku punktiarvestuses enim punkte saanud külalisvõistkond Türi vallast - Türi Grillitrio.
Kui tuntud mööblitootja Wermo võistkond valmistas fantaasiavooru tööna grillitud toiduainetest mööblit, siis tiitli Võrumaa Parim Grillija pälvinud maakonna edukaima võistkonna Päevitunud Broiler fantaasiavooru töö nimi oli „Eestlase toidulaud pärast PIIGS-i toetamist". Võistkonna kapten Elina Kononenko selgitab: „See töö kõneleb sellest, et milline näeb välja eestlase toidulaud pärast seda kui me oleme toetanud Portugali, Iirimaad, Itaaliat, Kreekat ja Hispaaniat. Grillitud toiduained on meil kõik oma põllult - porgand, peet, kõrvitsaõied ja saialilled. Marinaadina kasutasime Vana-Tallinna kastet ja mett. Serveerimisel panime rõhku tervislikule dipikastmele, mis sisaldab kohalikku Võrumaa mustikat, kama ja Nopri jogurtit. Meie fantaasiavooru töö kannab ideed, et eestlane saab hakkama igas olukorras ja me oleme piisvalt rikkad ka pärast seda kui toetame rikkaid riike".

2012. aasta juunikuus toimuvale üleriigilisele lõppvõistlusele pääsevad Võrumaa võistluselt võistkonnad Türi Grillitrio, LC Ülenurme ja Päevitunud broiler.

Võistluse tulemused ja pildigalerii on avaldatud kodulehel: http://võrumaa.grillfest.ee.

Foto: Kutt Niinepuu, Eesti Grilliportaal

Foto: Kutt Niinepuu, Eesti Grilliportaal

Võrumaa võistluse korraldasid Eesti Grilliliit ja Võru Vallavalitsus koostöös Piigade Peoagentuuriga. Võistluse kaaskorraldajad olid Meira, Reola Gaas, Põltsamaa Felix, A. LeCoq, Balbiino, Greencoal, Nikon, Respo, Pakendikeskus, Star FM ja EVG Print.