Regionaalminister Siim Kiisleri sõnul on Võru linnast kujunenud oluline piirkondlik majanduskeskus. „Pendelrände uuring näitas, et Võrumaa inimesed käivad valdavalt tööl kodumaakonnas, maakonna keskuses," ütles Kiisler. See on märk sellest, et Võru on tugev tõmbekeskus.

Minister avaldas tunnustust, et Võru ei ole jäänud oma suhteliselt head positsiooni nautima, vaid investeerib tulevikku, loob tingimusi uute töökohtade tekkeks, mille tõestuseks on ka avatud Võrukivi tehnopark.

„Riik on meie suhtes langetanud olemuslikult parempoolse otsuse, andes õnge, mitte ulatades kala," märkis avamisel linnapea Jüri Kaver. Tema sõnul on investorite huvi Võru linna vastu viimasel ajal kasvanud ning tõenäoliselt on lähitulevikus põhjust rääkida mitmest ettevõttest, mis on oma tegevuse Võrru kolinud või kavatseb seda lähemal ajal teha.

Tehnoparki arendava Selista OÜ juhataja Indrek Klampe kinnitusel alustab ettevõte peatselt esimese tootmishoone rajamist. Eelkokkulepped on praegu sõlmitud kahe ettevõttega, mis oma tootmise planeerivad Võrukivisse üle kolida.

---
Võrukivi tööstuspiirkonna taristu ehitamine läks maksma 546 074 eurot, millest EASi toetus moodustas 464 163 eurot ja Võru linna panus 81 911 eurot. Peale selle on arendaja Selista Ehitus OÜ projekti seni panustanud 464 433 eurot ning KIK 86 000 eurot.