2013-2015 aastateks planeeritud projekti eesmärk on keskenduda inspireerivale mõjule, mis merel on olnud, on ja loodetavasti saab olema ka tulevikus meie projektides osalevate maade rannarahva elule. Et avalikkuse huvipunktis on paljude aastate jooksul olnud peamiselt keskkonnaprobleemid, siis meie püüame vastupidi keskenduda hoopis kõigile positiivsetele asjadele, mis seotud meie randa uhtuva merega - kaubavahetusele, merele kui elatusallikale, puhkuseveetmispaigale, mereandidele meie laual, kunstiinimeste inspiratsiooniallikale, rahvusvahelisele integratsiooni ja kultuurivahetuse allikale.

Olles teadlik projektis osalevate maade erinevustest ja sarnasustest, loodame keskkonnaprobleeme arutades luua just selle õige õhustiku, kus saaksime võrrelda meie elustiile, suhtumist ning väärtushinnanguid ning muutuda seeläbi avatumaks ja tolerantsemaks, heites kõrvale kõikvõimaliku rassismi või ksenofoobia ja alustada koostöö- ja sõprussuhteid. Kasutades kõiki kaasaegseid tehnoloogilisi võimalusi oma teemakäsitlusteks ja mõttevahetusteks ning analüüsides nii minevikumõjutusi kui ootusi tulevikule, leiavad meie õpilased uusi võimalusi üksteisega suhtlemiseks. Samal ajal õpivad nad jagama positiivseid väärtusi ning hindama seda, mis on neile kõigile ühine ja nii tuttav - see on meri.

Nii nagu varasematelgi kordadel on projekti töökeeleks inglise keel . Osalemine projektitöödes on õpilastele piisavalt motiveeriv võõrkeele õpingutes paremate tulemuste saavutamiseks ning õpetajatel juba ununeva keeleoskuse värskendamiseks. Kõik projektide raames läbi viidud tegevused ja kohtumised on osavõtjatele eestkätt harivad, silmaringi laiendavad kui ka lõbusad ning suhtlemist arendavad, mille tulemusena nii mõnigi meist on leidnud head sõbrad, kellega juba aastaid suheldud.

Külaskäigul Soome said loodud juba vilju kandvad esimesed sõprussuhted meie kooli 5. ja 6. klassi õpilaste ning Hirvikoski kooli eakaaslaste vahel, kes juba mitmeid nädalaid e-kirjade teel üksteisega suhtlevad. Nii on nad üksteise elust ning tegevustest kirjutades leidnud igapäevast rakendust ka oma heale inglise keele oskusele.

Projekti ettevalmistava kohtumise peaeesmärgina valmis projekti "Meie meri - meie rikkus" projektitaotlus. Taotluse esitamise tähtaeg SA Archimedes Euroopa Elukestva Õppe Programmi Eesti büroole on 21. veebruar. Peale seda jääb üle vaid oodata ja pöialt hoida, et me ühisprojekt heaks kiidetakse ning meie õpilased ja õpetajad saaksid juba järgmisest sügisest alustada taas rahvusvahelise koostööga, mis meie koolielu tõeliselt rikastaks nii teadmiste, uute sõprade kui elevuse ja rohkete põnevate hetkedega.