Pidustuste avalöögi teeb Tuletorni Päev Suurupis 19. augustil. Ülemaailmsel Tuletorni nädalavahetusel on igati paslik käia ja üle vaadata meie oma valla tuletornid. Neist ülemine - kõhukas ja soliidne - pakub imelisi vaateid merele ja ümbruskonnale ning teine - pisut saledam ja tagasihoidlikum - on vanim töötav puittuletorn Eestis. Kindlasti tasub neid külastada!

Tuletorni Päeval astuvad üles Marko Matvere ja Väikeste Lõõtspillide Ühing ning tegevust tuletornides jätkub kuni hiliste öötundideni. Täpset kava vaata Suurupi Seltsi kodulehelt.

Augusti viimasel nädalavahetusel on aga tulekul meelelahutust igat masti muusikahuvilistele ja kõigile neile, kes armastavad laadamelu ja mõnusat koosolemist.

Reedel, 24. augustil toimub vana hea Tabasalu Jazz. Seekord püüame luua jazzile sobilikku õhkkonda restorani- ja veinitelgiga. Esinejatest peaks Eesti jazzisõpradele olema tuttav nimi Sofia Rubina, kes esineb koos ameeriklasest trompetimängija Jason Hunteriga. Samuti astub üles noor kontrabassist Peedu Kass trioga Momentum. Jazziõhtu finaaliks esineb vana hea rokkbänd Ultima Thule, sedakorda jazzilikus võtmes koos Politsei ja Piirivalveorkestri bigbändiga.

Laupäeval, 25. augustil on Tabasalus Tui pargis suur perepäev, kuhu on oodatud kõik vallaelanikud. Perepäeval on traditsiooniline kirbuturg ja palju atraktsioone lastele. On hea meel teatada, et seekord saame pakkuda lastele pea kõiki atraktsioone täiesti tasuta (v.a. skyjump). Mudilasi ootavad mitmed erinevad batuudid ja turnimisatraktsioonid, suurematele lastele ja noortele on eraldi ala koos mitmekesiste tegevustega.

Esmakordselt teeme Tabasalu Päevade raames koostööd supermoto sõitjatega, kes korraldavad otse alevi keskuses supermoto võidusõidu. Pealtvaatajate ohutus on tagatud ning korraldajad on lubanud põnevat vaatemängu Eesti parimate sõitjate esituses.

Tabasalu Päevade finaaliks on suur ühiskontsert eesotsas staaridega Ott Lepland, Koit Toome, Liis Lemsalu jt. Võimsama muusikaelamuse pakkumiseks on solistidele sekundeerimas ligi 50-pealine WAF koor ning sümfooniaorkester.

Ühiskontserdi korraldajaks on muusikaprodutsent Maiken, kelle sõnul tuleb selline koosseis suurkontserdiks kokku esmakordselt.

"Võib öelda, et kontserdi eeltöö algas juba mitu aastat tagasi seadete kirjutamisega," räägib Maiken. "Kõik need lood on samade seadetega tegelikult üks kord juba kõlanud erinevates telesaadetes - "Laulud tähtedega", "Eesti otsib superstaari", "Laulupealinn" ja "Eesti Laul". Seega on enamus esitamisele tulevatest lugudest kogu rahvale tuntud vanad Eesti lood uues kuues."

Maikeni sõnul tundus sel kevadel, et kogunenud on juba ühe korraliku kontserdi jagu seadeid. "Kuna lood on kõik ülesehituselt võimsad ja paljud ka isamaalised, siis tundus, et puudu on veel orkester," ütleb ta. Kontserdikava on Maikeni ütluste kohaselt vokaalselt väga paljunõudev, seega on lauljad valitud erilise hoolega. Lähiajal on oodata ka sama koosseisu ja muusikaga plaati. Harku valla elanikel on au olla esimesed selle etteaste nautijad, seega tasub kindlasti kohale tulla!

Tabasalu Päevadele on oodatud kogu vallarahvas ning vallaelanikult väravas piletiraha ei küsita. Küll aga on peole pääsemiseks vajalik omada Tabasalu Päevade käepaela, mille soovitan augustikuu jooksul Tabasalu Rimis olevast ürituse infoletist välja võtta - nii pääsed piletisabas seismisest väravas. Rimi infoletis saab ennast ka elanikuks registreerida.

Peale Tabasalu Päevade lõppu on kõik oodatud Tilgu sadamasse Muinastulede Ööle, et koos ülejäänud Eesti rannarahvaga süüdata mere ääres lõkked ning üheskoos meenutada meie ajalugu ja esivanemaid.

Võta naaber kaasa ja tule pidutsema!