Võrdõiguslikkuse büroo koostatud soopõhine statistika näitab tema sõnul, et kõigi nimekirjade seas on just Vaba Tallinna Kodanikul on kõige rohkem naisi linnaosade esinumbrite seas. Valimisliidu selge soov on, et poliitikas oleks rohkem naisi.

Tänases EPLis pälvis paljude naiste pahameele alljärgnevad Aasmäe mõtted meeste ja naiste rollide üle.

Olete avaldanud arvamust, et Eesti naine ei saa oma soorolliga hakkama...

Sünnitamine on ainus, milles mees ei saa asendada naist, ja see roll on täitmata siis, kui populatsioon pole jätkusuutlik. Iga naise kohta peaks sündima minimaalselt 2,2 last.

Kas teie kehtestaksite lastetusmaksu?

Mitte ainult! Meil on võrdõiguslik ühiskond, mis tähendab, et naine peaks suutma lapse ka iseseisvalt üles kasvatada. Mehe materiaalne abi peaks olema vabatahtlik. Näiteks, kui pere läheb lõhki ja naine jääb üksi, see vihastab paljusid, aga naine peaks üksi hakkama saama. Meil peaks olema toetus, mis tasandaks palgavahe. Kui on kaks last, siis peaksid vanemad ise hakkama saama, kui rohkem, siis peaks ühiskond lapsed täie rauaga kinni maksma.

Mida peaksid tegema need naised, kes ei saa lapsi?

Seda juttu räägivad mitmed naispoliitikud, kes on lastetud. Mina ütlen karmilt: siis pole jätkunud hella südant, et võtta kasvatada üks orb. Need naised on üldjuhul üsna jõukad, hedonistid. Las siis maksavad!