Ma olen täiesti kindel, et nii minu kui ka enamiku kohalviibijate meele tegi rõõmsaks hetk, mil starti asusid meie kõige pisemad jooksjad. Nimelt tasub ära mainida, et kõige pisemate jooksjate (2004. aastal ja hiljem sündinute) arvestuses läks rajale koguni 34 pisikest jooksusõpra !!! Päris kindlasti peame me sellise tulemuse üle uhked olema ja kiitma siinkohal meie tublisid emasid-isasid, kes enda pisikesed põnnid nii noorelt stardijoonele meelitasid. Tillujooksu uus osalejate rekord oli seega sündinud! Tillujooksu võitis Kunda tüdruk Nora Aron, poiste arvestuses läks esikoht samuti Kunda sportlasele, võitjaks oli Ats Reinmann.

Viru-Nigula parimad (tüdrukud) tillujooksjad olid:

1.koht- Anni Ehrenpreis,
2.koht- Pärli Laurelle Oras,
3.koht- Helve Kristelle Vaik.

Viru-Nigula parimad (poisid) tillujooksjad olid:
1.koht- Madis Järvepere-Luik,
2.koht- Mattias Sander Küngas,
3.koht- Rasmus Küttim.

1 km distantsi võitis tüdrukutest kergejõustiku klubi TIP esindaja Brigitta Toomingas (aeg 3.52). Viru- Nigula kolm kiiremat tüdrukut olid:

1.koht- Janelle Heinmets (aeg 4.47),
2.koht- Kaire Petrovits (aeg 5.02),
3.koht- Aiva-Loviisa Vaik (aeg 5.24).

1 km distantsi kiireim poiss oli sel aastal Rakverest pärit Alo Koppel (aeg 3.43). Viru-Nigula kolm kiiremat poissi olid:
1.koht- Germo Mäitse (aeg 4.31),
2.koht- Rauno Tiimus (aeg 4.40),
3.koht- Mehis Puhilas (aeg 4.53).

1997-1999.aastal sündinud tüdrukute distantsiks oli 3,3 km. Selles vanusegrupis oli vaid kaks lõpetajat. Tüdrukutest võitis esikoha Rakverest pärit Hele Koppel (aeg 18.53). Üldkokkuvõttes teine ja Viru-Nigula arvestuses esimene oli Merge Abel (aeg 20.46).

Poiste samas vanusegrupis kuulus 3,3 km distantsil esikoht Tamsalu AOSK esindajale Martin Himmale (aeg 15.01). Viru-Nigula kolm kiiremat poissi olid:
1.koht- Jaano Oras (aeg 17.13),
2.koht- Avo Karlis Laineste (aeg 18.34),
3.koht- Janar Tooming (aeg 18.47).

1994-1996.aastal sündinud neidusid, kes pidid jooksma samuti 3,3 km, sel aastal starti ei tulnud. Sama vanusegrupi noormeeste arvestuses oli vaid üks võistleja - 1. koht kuulus Kunda noormehele Sven Nurmlale (18.19).

Nagu kajastavad ka tulemused, siis 3,3 km distantsist osavõtjate arv on aastatega aina vähenenud ja see distants on kindlasti paljudele rahvasportlastele üle jõu käiv! Seega on plaanis järgmisel aastal viia sisse mõningased muudatused distantsides ja vanusegruppides.

Viru-Nigula rahvajooksu põhidistantsiks on endiselt 8 km jooks. Sel aastal pidid jooksjad kannatama enam kui 30 kraadilist palavust. Siinkohal tasub kindlasti tänada neid inimesi, kes olid viimasel hetkel nõus minema rajale, et pakkuda jooksjatele uuenduslikku, kuid väga lihtsat kastmise teenustpole midagi öelda, ka minu jaoks oli palavuse käest päästvaks õlekõrreks jõest ämbritega toodud vesi, mida sai nõukogudeaegse kopsikuga endale kaela valada!

Väga rõõmustav oli näha põhidistantsi 8 km jooksu stardijoonel 48 sportlast, kellest koguni 16 olid naised! Paraku tuleb tõdeda seda, et kui kohale on tulnud Sillamäe jooksumees Vjatšeslav Košelev, siis esikoht kipub just tema kaela minema. Sel aastal oli Sillamäelt pärit mehe võiduajaks 25.20. 2.koht- Andrus Lein (aeg 26.48, Vinni), 3.koht- Ergo Kilki (aeg 27.06, Rakvere).

Viru-Nigula kolm kiiremat meest olid:
1.koht- Lauri Ehrenpreis (aeg 33.07),
2.koht- Ainar Sepnik (aeg 34.16),
3.koht- Kalmer Soomer (aeg 37.30).

Veteranide arvestuses saavutas 1.koha Andres Sune (aeg 28.02, Sõmeru), 2.koht- Riho Ment (aeg 31.06, Tallinn), 3.koha saavutas Viru- Nigula Spordiklubi esindaja Tiit Šumanov (aeg 33.14, Rakvere). Viru- Nigula arvestuses kuulus veteranide esikoht Tiit Šumanovile, 2.koha saavutas Mati Saarend (aeg 41.05).

Naiste 8 km distantsil läks esikoht samuti Sillamäele, võitjaks osutus Julia Bulina (aeg 30.54), 2.koht- Tatjana Mannima (32.10, Kiviõli), 3.koht- Kaja Vals (aeg 34.26, Tallinn). Viru-Nigula parim naine oli Kristel Hani (aeg 56.55).

Naisveteranide arvestuses saavutas esikoha Maie Alaots (aeg 52.33, Rakvere). Veteranide arvestuses saavutas teise koha Viru-Nigula rahvajooksu idee üks autoritest, Külli Tell (aeg 56.55). Viru-Nigula naisveteranide arvestuses kuulus esikoht samuti Külli Tellile. Lõpetuseks sooviksin tänada kõiki inimesi ja ettevõtteid, kes andsid oma panuse XI Viru-Nigula rahvajooksu edukaks läbiviimiseks! Suurimad tänud Marko Melterile, Viru-Nigula Vallavalitsusele, Lammasmäe Puhkekeskusele ja teistele toetajatele.

Siinkohal tahaksin rõhutada seda, et ühtegi suurt asja ei tee üksi, selleks on alati vaja meeskonda ja meeskond on just nii tugev, kui tugev on tema nõrgim lüli. XI Viru-Nigula rahvajooksu korraldajate meeskond oli väga tubli ja ma loodan, et meie koostöö jätkub ka järgnevatel aastatel! Eraldi sooviksin ära mainida kaks kõige tublimat abilist, Krista Leppik ja Martin Leppik- aitäh teile!