Ja kohe peale ametisse valimist sai uus sootska kutsuda lavale sel päeval välja valitud kuninga meistrid. Nagu ikka selgusid parim sõnoline (Minna Hainsoo), pillimeeste seast valiti sel korral välja parim karmoškamängija (Jaan Sarv) ja lõõtsamängija (Nikolai Kõiv); parim kasatskikargaja (Jalmar Vabarna), kargusekargaja (Marika Keerpalu), käsitöömeister (Anna Kõivo), puutöömeister (Andres Ots),vägimees (Ott Pikk), pirukameister (Sirje Kruusamäe), sõirameister (Rieka Hõrn), leivameister (Meel Valk), hansameister (Ahti Vainura), õlletegija (Toomas Tuvi) ja veinimeister (Uno Valk).
Uue sootska jaoks korraldatud sõjaväeparaad oli väga uhke ja võimas. Osalejaid oli hulga, iga kompanii lubas Setomaad ja setosid kaitsta.
Peko laval ehk vabalaval, käis omaette melu, esinejaid oli palju. Kuulda sai mitme leelokoori laulusid ja vaadata Värskas laagris olnud noorte tantsijate etteasteid. Tundus, et esmakordselt kuningriigipäeval kasutuses olnud vabalava õigustas ennast igati, meeldis nii esinejatele kui vaatajatele. Mitmeid huvitavaid tegevusi toimus Seto Talumuuseumis, muu hulgas sai vaadata Setomaa sootskate näitust.

Üks päev enne kuningriigipäeva toimunud lastepäev oli samuti tore ning tegevusterohke. Sel päeval selgus Setomaa noorsootska, kelleks valiti aktiivne ja seto kultuurist lugu pidav Luhamaa nurgast päris Matis Leima. Valiti välja ka kuninga karjus, kelleks osutus Olle Ilmar Jaama.

Korraldajate arvates läks kuningriigipäev igati korda ja on hea meel, et sel päeval nii paljud seto kultuurist lugupidavad inimesed tee Värskasse leidsid. Suur tänu kõigile, kes aitasid kuningriigipäeva korraldada, läbi viia ning olid toeks nõu ja jõuga.