Vahetuspere ei ole vaid majutusprobleemi lahendaja, vaid tegemist on ainulaadse võimalusega vahetult tutvuda võõra riigi kultuuri ning inimestega kodunt lahkumata. See on silmapiiri avardav kultuurikogemus, mis võimaldab lisaks keelepraktikale ka teiste rahvaste eluolu tundmaõppimist ning oma pereellu vahelduse toomist.

Kolm korda programmis osalenud pereisa Mait Land’i sõnul on YFU andnud nende perele hindamatu elukogemuse. “Meie kahelapselisest perest on saanud viielapseline.”

Perekond Kamber toob esile, et “Vahetuspereks olemine on hea võimalus end ja oma peret paremini tundma õppida ning seeläbi kasvada paremaks inimeseks.”

Sel aastal on Eestisse tulemas kuni 40 vahetusõpilast, kes ootavad pikisilmi kohtumist oma uue koduga. Noored asuvad elama siinse pere juurde ning käivad koolis sarnaselt nendevanuste kohalike õpilastega. Seega saadakse suurepärane kogemus Eesti ühiskonnast, keelest ning kultuurist. Just vahetuspere mängib olulist rolli ühe noore inimese aasta meeldejäävaks muutmisel.

Kõige olulisem vahetuspereks kandideerimise puhul on soov ning tahe uut inimest enda juurde elama võtta. Kindlasti ei ole määravaks kodu asukoht, ega pakutava voodikoha suurus.

YFU Eesti on mittetulundusühing, mis on tegutsenud alates 1993. aasta veebruarist. Tegemist on 1951. aastal asutatud rahvusvahelise õpilasvahetusega tegeleva organisatsiooni Eesti haruga. Läbi aastate on vahetusõpilastele kodu pakkunud üle 200 Eesti pere. Info: Diina Tuulik, 730 5964, diina@yfu.ee, www.yfu.ee.