Kuu esimene pool kuni 17. kuupäevani on suhteliselt rahulik. Inimeste tähelepanu keskmes on oma ameti ja tööga seotud küsimused, plaanide tegemine alanud aastaks. 18. jaanuarist, kui Jupiter liigub Kaladesse ja Veenus Veevalajasse, aktiviseerub sotsiaalne elu.

Kuni kuu lõpuni saab kuulda nii mõndagi põnevat ühiskonna haritlaste poolt. Tuleb kõvasti konflikte poliitilisel areenil. Kuu viimasel nädalal, 25.–30. jaanuaril on võimalikud terroriaktid või tööstusavariid.

VEEBRUAR

Kuu esimene pool kuni 14. veebruarini on edasi poliitiliselt aktiivne, tähelepanuväärselt tugevasti ka Eestis. Eriti on kõne all regionaalsed küsimused. Käib suur sõnasõda kohalike omavalitsuste ja riigivõimu ladviku vahel.

14. veebruarist saab alguse uus looma-aasta, mis toob maailma uued vibratsioonid, nii et kuu teine pool tuleb teistsugune. Rahvusvahelised suhted aktiviseeruvad. Palju tuleb üleskutseid solidaarsusele, üksmeelele ühiste eesmärkide saavutamise nimel. Seda kuuleb nii Eestis kui teistes ELi maades.

17.–23. veebruaril võib ette tulla provokatsioone või muid ebameeldivusi: haigestumiste suur laine või mõni epideemia.

MÄRTS

Esimesed kümme päeva on veebruaris juhtunud ehmatavate sündmuste järelkaja – tuleb süüdlased välja selgitada. Võimalikud on muudatused valitsuskabinetis. Märtsi teine pool peaks tulema optimistlikum, ülesehitav ja hoogne.

APRILL

1.–8. aprill on äärmiselt halb aeg, kuna on näha võimalust suuremateks loodusõnnetusteks, mis omakorda võivad esile kutsuda tööstuste avariiolukordi, nafta- ja gaasijuhtmete lekkeid, elektrikatkestusi, suuremaid põlenguid. See aeg nõuab suurt ettevaatust tehnikaga ümberkäimisel.

9.–22. aprill tundub olema rahulikum periood. 23.–30. aprillil leiab aset infoleke, ootamatu teade, mis võib kaasa tuua paanika rahamaailmas: devalveerimisjutud, arusaamatused pangasüsteemis.

MAI

See on aasta esimese poole kõige rahutum ja raskem aeg, mis jääb kestma läbi kogu maikuu. Kuu paistab silma suurte streigilainete ja meeleavaldustega. Ametiühingud kutsuvad rahvast töötajate õiguste kaitseks üles üldstreigile. See viib teravasse vastasseisu valitsusega, eriti Baltimaades. Rahakurss langeb.

JUUNI

Kuu esimene pool kuni 13. kuupäevani on ikka segane ja rahutu aeg, mida võib vaadelda kui maikuus alanud rahutuste jätku. Eriti teravalt väljendub see poliitikute omavahelistes kemplemistes. Ägedad lahingud toimuvad Europarlamendis. See on ühtlasi ohtlik aeg pikkadeks reisideks, kuna liiklusavariid sagenevad.

14.–25. juuni peaks olema stabiilsem aeg.

JUULI

On suhteliselt stabiilne kuu, ilma suuremate vapustusteta. Eripära on vast inimeste seas täheldatav kiirustamine elu nautides ja igapäevaelu toimetustes, justkui ette aimates läheneva tormi algust.

AUGUST

Rahutu, võimalik et aasta kõige rängem kuu. Just sellel kuul kujuneb kolme sotsiaalse planeedi – Saturni, Jupiteri, Marsi – halb aspekt Pluutoga.

Midagi läheb katki. Pankrotistumised, töötute arvu suurenemine, majanduslikult rasked olud, rahva ja eriti põllumeeste väga emotsionaalsed väljaastumised. Valitsuste kukutamised, kusagil kehtestatakse diktatuur. Ka Eestis on teravaid ütlemisi valitsuse aadressil. Tekib mingi eriti kuum rahvusvaheline konflikt.

Väga ohtlik aeg on 10.–22. august, millal võib ette tulla nii maavärinaid kui ka vere­valamisi.

SEPTEMBER

Näitab rahunemise märke. Klaaritakse eelmisel kuul toimunu ehmatavaid tagajärgi, silutakse riikidevahelisi suhteid. Opositsioonis olevad parteid otsivad ühist keelt.

OKTOOBER

Palju tegemist majandusküsimustega. Inimesed püüavad end materiaalselt paremini kindlustada. Töine kuu. Ka eraelus on inimestel rohkem õnne.

Haritlaste aktiivsem sekkumine ühiskondlikku ellu. Roheliste maailmanägemise tugev esiletõus. Ühiskonna tervise eest seisvate inimeste aktiivsem väljaastumine. Uus idee võidab.

NOVEMBER

Toob varjatud tegutsemist, süvendatud mõtlemist, uurimistööd parema majandusolukorra loomiseks. Tugevneb ettevõtete omavaheline konkurents. Paljude riikide valitsustes võib täheldada väärtushinnangute muutust. Sellele viitab Lohepea ühendus Pluutoga.

Alternatiivse maailmavaate võidukäik. Taas on päevakorral rahandusküsimused. Eestis on segadusi seoses ettevalmistustega eurole üleminekuks.

Kuu esimesel poolel, 1.–12.novembril tuleb Balti riikidel rahvusvahelistes suhetes kuulda süüdistusi seoses ebaefektiivse rahakasutusega.

Kuu teisel poolel on taas võimalikud loodusõnnetused või tööstusavariid. Suurt segadust toovad kuu viimased päevad, 28.–30. november.

DETSEMBER

Üldiselt rahumeelne kuu, tugevneb tendents olukordi rahumeelselt lahendada. Palju kõikvõimalikke üleskutseid maailma eri organisatsioonide poolt. Ajakirjanduses, ka Eestis, ilmub palju teravaid valitsusvastaseid artikleid, millele viitab Merkuuri ühendus Pluutoga.

Kuu keskel lisandub Marsi ja Pluuto ühendus, mis näitab Eesti valitsusladvikus erakordsete meetmete paketi väljatöötamist majandustõusuks järgmisel aastal.

Chev. IGOR MANG, astroloog

Mida toob algav tiigriaasta igaühele meist, seda saab täpsemalt lugeda 7. jaanuari Maalehest.