Ning selgitab: "Mina olen astroloog. Astroloogia on kindel sümbolite süsteem, justkui taevane tähestik, mida saab lugema õppida. Ja mina olen selle ära õppinud."

Mang toob näiteks, et tema leidis oma naise Külliki tollele astroloogilist sünnikaarti koostades - vaatas, et nad sobivad imepäraselt hästi. Selgeltnägija oleks selle asemel inimesega kohtudes lihtsalt tunnetanud, et just tema on see õige.

Nõiad, šamaanid ja selgelnägijad on Igor Mangi arvates inimesed, kellel on justkui absoluutne kuulmine, või poeedid, kelle peas sünnib kogu aeg luuleridu. Ja neid pole palju.

"Ega häid kirjanikkegi palju pole. Niisama kirjutajaid on aga küll ja küll," ütleb Mang.

Nende ülesanne on hoida sidet siinse elu ja teispoolsuse vahel. Nad on kogu aeg olemas olnud, kuigi neist pole mitte alati räägitud ega neid rambivalgusse tõstetud.

Nõukogude ajal pandi nõiad Mangi sõnul vangi, keskajal põletati tuleriidal. "Nüüd on meil vabadus ja selgeltnägijad võivad särada. Vabadus on väga suur aare. Kui poleks vabadust, poleks arengut. Kuid inimhinge eesmärk on areneda ja oma teadvust avardada."

Lõpetuseks ütleb Igor Mang end olevat mõistnud, mis on info - see on justkui lõppematu ookean. "Ei saa öelda, et ainult nii on õige või et olemas on ainult üks tõde."

Mida arvab Igor Mang Venemaa selgeltnägijate tuleproovi finaalis napilt teiseks jäänud Marilyn Kerrost, seda loe 31. detsembri Maalehest.