Olen ka varasemast kogenud, et põdrad kogunevad sinna, kus saed vinguvad ja metsamasinad mürisevad. Ju ikka langetatud puude okste ja koore pärast. Puhkama jäädakse langi lähedusse, minu metsas on ümberringi tihedaid kuusenoorendikke, mille varjus turvaline olla.

Mitusada meetrit kaugemas nurgas on samuti kaks-kolm põtra metsas luusinud, kuid peale jälgede ma erilisi kahjustusi veel pole märganud. Jäljerada kulges ka piki riigimetsa sihti jõe poole. Seal on sel talvel vaikne, raie tehti kõrvalolevas erametsas sügisel ära ning küllap loomad kontrollivad nüüd lanke üle. Küll aga kasvab riigimetsa kvartalisihtide ääres kraavides kõikjal pajusid, mis kõlbavad hästi põtrade talviseks toiduks.

Kui nüüd prooviks jälgede järgi ühes metsamassiivis lähestikku elavaid põtru loendada, siis võib neid kokku viis looma olla. Ühed jäljed on eriti suured, ülejäänud keskmised. Kahed minu langi ümbruses ja kolmed riigimetsa poolses osas. Ehk õnnestub mõnikord loomi endid ka näha, kuid selleks peab varahommikul või siis õhtuhämaruses metsa passima jääma. Praegu on lumel koorik ning kõik inimese päevased sammud on põtradele kuulda ja loomad hoiduvad end näitamast.