Ega ülasedki külma ja vihmaga oma õisi lahti teha tahtnud ning ootasid. Jõudsin kohale õigel päeval, mil õied korraga lahti pääsesid. Jõetaguse taluaseme poolt avanes selline vaade nagu pildil.

Soovitan inimestele praegu loodusesse minna, eriti linnarahvale värskenduseks. Ei ole praegu sääski ega parme ja kui just pikas kuluheinas müttama ei hakka, siis ehk ei saa ka puuke külge. Eestimaa looduses on vähe ohtusid, kui ise mõistlikud oskame olla.

Veel soovitan looduses käimiseks aega võtta, mitte tormata, pigem aeglaselt liikuda. Vahepeal tasub peatuda, hästi vaikselt olla ja kuulata. Proovige määrata, mis lind laulab, milline rähn metsas trummeldab või kes õielt õiele lendab. Kui satute suure remmelga või õitsva paju alla, siis kuulake jälle - pea kohal sumiseb nagu mesipuu. Kuklaste pesakuhilat ja askeldavaid sipelgaid vaadates mõelge, kuidas kindla tööjaotusega suudetakse peret või suisa tervet kogukonda ühise eesmärgi nimel tegutsema panna. Looduses on kõik ammuilma läbi mõeldud, inimesel tasub elu toimimise mõtet sealt otsida.