Kuuseke oli vist juba enne saagimist stressis, kui kuulis umbes nädalapäevad tagasi minu juttu, et tahan just tema jõulupuuks võtta. Iga päev käisin sellest kohast mööda ja vaatasin, et kui üldse kuuse peaksin viima, siis tema. Kasvas viltusel kraavinõlval ja paistis üsna väike, alumised oksad paksu kuluheina sees. Kui olin ta maha saaginud, selgus, et hoopis paarimeetrine noor puu juba. Ausalt öeldes pole kuusetoomisele järel meel just eriti rõõmus. Juba mitu aastat pole toonud, kust nüüd järsku selline plaan pähe kargas…


Eelmisel tõid lapsed ise linnast(!) ühe jõulupuu, mis üldse okkad ei ajanud. See polnud harilik kuusk, vaid spetsiaalselt jõulupuuks kasvatatud nulg, olevat Lõuna-Eestist Tallinna müügiks toodud ja sealt jõudis ringiga viimaks siia. Ilus oli küll, kahar, tumeroheline ja turris okastega. Ma polnud varem sellise jõulupuuga kokku puutunud. Pärast uut aastat õue lumme torgatuna püsis maikuuni aianurgas haljas.

Paljude rõõmuks sadas pööripäeval natuke lund maha, nii et jõulud on valged. Kel võimalust, minge metsa talvist loodust hingama. Häid pühi kõigile!