Kevadtöödest esimene sai õnneks valmis, selleks oli 1,1 ha suuruse kuusenoorendiku hooldus. Ootel on kaks lepikut, kus tuleb võsa ja peenemaid puid vahelt välja võtta. Mõte selles, et kasvama jäävad lepad kiiremini jämedust ja pikkust koguksid ning nende vahele looduslik kuuse järelkasv tekiks.

Nädala lõpus jõudsime jõe taga ka vanu õunapuid kujundada. Üks tuli täielikult maha saagida. Kui oleks mahti, võiks seal päevade viisi tegutseda. No ja kui tööst villand, siis on metsas ju niisama huvitav ringi luusida. Jõuad natuke maad astuda ja juba uudistavad tulijat mõned metsaelukad, nagu need ilusad ja prisked metskitsed. Varsti on kotkad kohal, must-toonekurg juba jõudiski.

Veel üks töö - kaks purret jõe taga kraavidel vajavad uuendamist. Minu mälu järgi on see vist juba kolmas kord samades kohtades. Puidust alustalad ei pea kauem vastu kui kümme aastat, mädanevad ära. Kuid kuna elektriliinide mehed jätsid mulle uut puitpostidest liini ehitades sünnikodu laudamüüri äärde mälestuseks terve portsjoni vanu betoonposte, siis on plaan neist 3+3 viia metsaveotraktoriga kohale ning tõsta praeguste purrete asemele uuteks taladeks. Jalakäijat kannavad küll. Talade peale saab risti puitlattidest või prussijuppidest uue kõndimistee sättida. Kraav on sügav, ma pole enam nii krapsakas, et sellest pidevalt läbi ronida tahaks.

Veel ootavad tasandamist veebruarikuise metsaveoga tekitatud rööpad. Juba leidsingi tuttava külamehe õuelt hunniku vanu korstnakive. Ta ehitas majale sügisel tervenisti uue korstna ja lubas vanad kivid mul lahkesti ära koristada. Kivid laon rööpa põhja ja hiljem sõidab laiade ratastega traktor neile äärevallid peale. Kunagi paarkümmend aastat tagasi tegin samamoodi, siis sain kive külvieelsel põllul töötavatelt kivikorjajatelt. Kuni nad põllul uut koormat kogusid, seni jõudsin eelmise koorma juba metsa ääres rööbastesse laiali laduda. Kannab siiani, nagu munakivitee.

Kui siia juurde lisada veel koduse remondiga kaasnev häiritud elukorraldus ning paljud muud kohustused, siis pole lullilöömise aega niipea loota. See tuleb vahel endal võtta.