Kass jäigi aknale, ise hakkasin sauna minema, et kuuma päeva higi maha pesta. Õues nägin, et põõsaste taga ongi kaks helepruuni kogu ja tulevad otse maja poole. Seisin vaikselt. Esimene oli kits, tagumine sokk. Kui soku pea oli viimaks kuuseheki varju kadunud, seega tema silmad mind enam ei näinud, julgesin end liigutada ja lippasin tuppa fotoaparaadi järele. Kass oli selleks ajaks end akna ette toolile püsti ajanud ja piilus läbi klaasi neid metsast lähenevaid sarvilisi. Sellistega pole varem tegemist olnud ja õigem on varjus püsida.

Kui kaamera käes, nõjatusin kassi juurde aknalauale ja ootasin, kui sokuke põõsa tagant uuesti nähtavale ilmub. Valgust oli üsna napilt, kuid mõne pildi ikka tegin.

Ega ma pole sel suvel metsas kitsesid ammugi näinud. Jooksuaeg peaks veel kestma ja kui sokkudel pead segi, siis sel ajal on loomi rohkem liikumas.

Talviti on meil mõnikord kitsed öösiti päris ukse ees linnusöökla alla pudenenud teri söömas käinud. Aga et kesksuvel metsloomad aias jalutavad, seda pole varem olnud. Naabrite koerad ei teinud samuti ühtki haugatust – ju nad magasid kuudis kurnava palavuse järgset und.