Nagu eelmisel nädalal oletasin, nii ka läks – märtsi algusest seisavad asfaltkattega riigimaanteelt kohalikele vallateedele ja kerge mustkattega väiksematele teedele pööramise kohtades ees 8 t piiravad liiklusmärgid. Need piirangud sulgevad kõigist külgedest juurdepääsu ka riigimetsale. Minu sünnikodu kanti saabub mitmeks kuuks nüüd raierahu. Harvesterid on mujale kolitud ja metsaveo rekkad ei liigu.

Need, kes metsamaterjali väljaveoga kiirustasid, tegid õigesti. Minu naabermetsa omanikul vedas samuti – kõik virnad olid nädala lõpuks ära viidud.

Nüüd oleks paras aeg veel noorendike hooldust teha, sest lumi on sealgi peaaegu sulanud. Tegin päeval ühe ringi jõe taga oma kuusenoorendikes. Metssead on ühes kohas natuke maad tuhninud, aga mingit kahju nad pole teinud. Põtrade jäljed tulid otse minu eelmisi jälgi pidi riigimetsa värskete lageraielankide suunas, kus neid alles hiljuti nägin.

Mul jäi kodumetsa noorendiku kõrvale üks portsjon valmis saetud küttepuid, kuid neid saab väikese traktoriga ka edaspidi jaokaupa välja tuua. Maanteel kehtiv piirang seda ei mõjuta. Hetkel on rohtunud põllutee pealt liiga ligane, ei tasu seda enne torkida kui taheneb või mõnel päeval natuke külma teeb.