Natura toetus kaitsealuste liikide sihtkaitsevööndile kehtib juba paar-kolm aastat ja minu mäletamist mööda ei tekkinud mul eelmistel kordadel taotluse esitamisega mingeid probleeme. Seekord aga e-PRIA-s hakkama ei saanud, olgugi, nagu lõpuks selgus, on materjalid eelnevalt ette valmistatud, sihtkaitsevööndite pindalad tabelisse kantud jne. Kinnita ainult ära ja saada klikiga teele. Kuulsin, et osavamatel kulub minut ja tehtud.

Jäigi selgusetuks, kas ebaõnnestumise põhjustas see, et sellest aastast olen FIE-na äriregistrist kustutatud ning taotluse esitasin füüsilise isikuna. Samamoodi olin teinud ju ka varem.

Tark arvutiprogramm õnneks tunnistas lõpuks, et ka füüsiline isik võib majandamispiirangute eest seadusega ettenähtud toetust küsida. Tõrke põhjustasid tõenäoliselt minu vanus ja kobakäplikud arvutioskused. Küllap on teisigi sama vanu või vanemaidki metsaomanikke, kes taolistel põhjustel metsatoetustest üldse loobuvad.

Aitäh metsaühistule, kes oma liikmetele appi tulevad. Küll aga tekkis küsimus, et miks peab metsaomanik igal aastal uuesti sama looduskaitselist toetust küsima, kui andmed kõik olemas on ja ka raha selleks planeeritud.

Loo juures olev pilt on illustreeriv. Taamal männilt paistev risupesa pole kotka oma, selle ehitas hiireviu sel kevadel. Tema eest toetust ei saa.