See kodumetsas kraavipervel kasvav õunapuu on ubinaid kandnud juba mõned aastad, vahel vähem, mõnikord rikkalikult. Sel aastal on keskmine saak, kuid see-eest on õunad terved, ussideta. Maitselt ja ka välimuselt meenutavad tartu roosõuna, mis lausa kutsuvad, et tule, võta ja söö. Kevadel, kui mitmeid päevi järjest seal kiviteed ladumas käisime, olid sel puul roosad õied.

Mida kõike mets inimesele pakub, seda annab üles lugeda. Kõige tähtsamaks pean rahulolutunnet tekitavat keskkonda, metsaga kahekesi olemise võimalust, enda avastamist ja oma mõtetes selguse otsimist.

Peale eespool loetletud vaimsete väärtuste ning visuaalse naudingu pakub mets suurel hulgal eluks vajalikku: puit kui ehitusmaterjal ja küte, marjad, pähklid, seened, ravimtaimed, vaik, tõrv, saunavihad ja veel palju muud. Jahiulukite küttimine toob toidulauale väärtuslikku lisa ning metsas liikumine annab tugeva tervise.

Eestlastele on antud võimalus oma metsa hüvesid kasutada, paljudele mujal maailmas on selline luksus kättesaamatu. Hinnakem seda vääriliselt.