Kokkutuleku kõige mõtlemapanevamaks osaks kujunes sõit riigimetsa, kus kogesime Valgamaal selle aasta 3.juulil vaid 10 minutit möllanud ülivõimsa rajuhoo tagajärgi. Paari pildiga, mis on tehtud RMK hallata olevas metsas, ei suuda kogu nähtud laastamistööd edasi anda. Puudest lagedad kuplid ning pikad palgivirnad tee ääres – see on vaid osa pooleli olevast koristustööst.

Tormist puutumata ei jäänud ka kokkutuleku võõrustaja Tõnu Mändla küpsed metsad, õnneks küll mõneti väiksemas mahus kui läheduses paiknevas riigimetsas. Eramets, valdavalt ligi 30 meetri kõrguste kuuskede ja mändidega, kannatas tormi laastamist kokku 1500 tihumeetri mahus, õnneks ei pidanud päris lagedaks raiuma.

Meelde jäi metsaomaniku ütlemine, et loodusjõu vastu inimene ei saa, ehkki esialgu lööb hoole ja armastusega hoitud kodumetsas nähtud hävitustöö jalust maha küll. Selge mõtlemisvõime, tark tegutsemine ja heade partnerite leidmine aitasid tormimurru üles töötada ja kiiresti turustada. Osa tormipuudest tuli muidugi ka kütteks teha.