Eks samamoodi vajab külmunud maad ka sissesõidutee, kuhu metsaveoauto koorma pealelaadimiseks tagurdab. Riigimaantee äärde, nagu varem kombeks oli, enam koormaid ju ladustada ei tohi.

Olen tähele pannud, et kõik siinsed erametsaomanikud, kes raieid lasevad teha, veavad ka oksad ja ladvad metsast välja, et neist hiljem puiduhaket teha. Tean, et okaspuud enne hakita, kui virn kuivanud ja okkad pudenenud. Mul jäävad oksad langile vaaludesse, sest enamasti seal okaspuu ongi. Veo ajal on oksavaalud masinale heaks jalgealuseks ja kaitsevad pinnast. Esimesed 10 aastat need vaalud küll segavad istutamist ja hooldamist, eriti hull, kui vaarikas sisse kasvab, hiljem aga kõdunevad ja saavad mullaks. Riigimetsas jäetakse samuti oksad langile, vähemalt nii olen siinpool näinud.

Imelikul kombel ongi praegu meie kandis metsatööde poolest üsna rahulik. Mina, kes üle 6 aasta taas natuke raiuda otsustasin, olengi praegu ainus. Loen kuulutusi, et raiebrigaadid ja isegi väljavedajad otsivad tööd, pakuvad mitmel pool teenust. Puidu hinnad on all ja metsaomanikud ootavad paremaid aegu. Küll aga võiks tööotsijaid praegu metsahooldusel rakendada. Suurte metsafirmade langid puha võssa kasvanud ja rahapuudust neil ometigi olla ei tohiks.