Lisaks eespool loetletud muredele, sai harvesteri mehele näidatud puude vahele paigaldatud Elioni õhukaablit, mis toob maantee äärest naabermajani interneti ja telekapildi. Masinamees helistas ning kutsus kohale raie tellinud metsafirma esindaja, sest puude langetamine kaablit lõhkumata polnud võimalik.

Selgus, et kõik metsamehed polegi oma tahtmistes nii jäigad, kui olin varem kogenud. Üheks raiet segavaks asjaks sai muidugi see kaabel, kuid puid vaadates mõistis ka firma tegelane, et saared, vahtrad, tammed ja jalakad võib raiest puutumata jätta küll ja mahavõtmisele lähevad vaid suured kuused, haavad ja kased. Samuti mõistis mees, et neil puudel, millel firma jaoks praktiliselt vaid küttematerjali väärtus, on meile kui kohalikele teistsugune tähendus.

Seega tasub inimesega rääkida ja leiad mõistmist. Kõik metsahärrad polegi ülbed jõmmid, kohtab ka inimlikke mehi. Kõik ei arvutagi iga ellu jäetud puud kohe rahaks ümber.

Praeguseks on raietöö lõpetatud, nädalavahetusel veeti viimane materjal kokku ning suurele raiesmikule saabus vaikus. Naabrimees lubas maha jäänud lattidest ja jämedamatest okstest veel pliidipuid korjata ja kodumaja kõrval parkmetsa kujundamiseks metsaaluse raierisust koristada. Jõudumööda panen ka käed külge.
Pildil paistavad võsalõikamisest metsa alla laiali jäänud põõsad ja oksad, mis on plaanis meil ära koristada, et kevadel sinililledel jälle ruumi oleks.