Teadsin küll, et kukeseeni on juba tükk aega metsast saadud, kuid endal pole olnud mahti neid otsima minna. Minu kodumetsast neid ei leia.

Nädalavahetusel aga käisin poja perele näitamas oma metsa laotud kiviteed ja nii sattusimegi kuusiku all kasvavatele kuuseriisikatele. Tavaliselt on seal võiseene kohad, kuid neid veel polnud.

Esialgu korjasime rätiku sisse vaid ühe seenesousti jagu riisikaid, aga kuna metsa all paistis seeni rohkem olevat, tulime vahepeal koju ja tegime süüa – värskeid kartuleid ja kuuseriisika sousti. Noored võtsid korvi ja läksid tagasi metsa.

Seenesuvi niisiis kestab. Spordisuvest aga sai üks pool läbi, teine algab varsti.

Tour de France kolmenädalane jalgrattavõistlus lõppes pühapäeva õhtul. Ka jalgpalli EM on minevik. Nüüd pole kuni Rio olümpiani põhjust enam televiisorit sisse lülitada. Olen Eurospordi kanali kaudu jälginud viimaste aastate kõiki suuri jalgrattavõistlusi, eriti kui on kaasa löömas ka eesti sportlased, olgu Kangert või Taaramäe. Mõlemad on pärit ja mõlema sporditee sai alguse just Vändrast. Peale eestlaste on mul veel teiste riikide sportlaste seas lemmikuid, kellele kaasa elan. Rattaspordis on need Contador, Nibali, Sagan, Landa, Cavendish ja veel mõned.

Jälgin rattureid ning leian, et näiteks Kangerti sõidustiili on nauditavam vaadata kui mõnegi kõrgelt pärjatud ratturi (kasvõi C. Froome) oma, kelle heaks tiimikaaslased pööraselt tööd rabavad. Eks sport olegi üks vaatemäng ja sportlased selle tegelased. Pealtvaatajad aga saavad arvustada ja hinnata.

Tour de France Pariisi tänavatel lõppenud viimast etappi jääb meenutama suur rahvahulk, kes oli tulnud kaasa elama nii linnatänavatele kui võistlustrassi äärsesse Pariisi ümbruse maapiirkonda. Ja trassi ääres väga palju politseinikke, teadagi, mille pärast. Prantsusmaa ja selle elanike jaoks on Tour de France suur pidu üle riigi, sest etapid läbivad kolme nädala jooksul peaaegu kogu riigi territooriumi, mägesid, metsi ja põllumajandusmaastikke. Vaataja jaoks on lisaks sportlikule elamusele sama huvitavad ka õhulennuvaated Prantsusmaa kaunitele maastikele.