Ilusat ja rahulikku aastat kõigile!

Eraldi soovid, pigem soovitused, tahaksin edasi anda erametsaomanikele.

Metsaomanik, sa oled töökas ja õnnelik inimene, sul on varandus, millest paljud teised vaid võivad unistada ja mille pärast sind kadestatakse. Sa oled uhke ja tark ning kui mõnikord tundubki, et riik oma maksusüsteemiga teeb sulle liiga, löö selg sirgu ja võitle oma õiguste eest. Meid on palju ja koos oleme suur jõud.

Metsaomanik, ära usu libekeelset reklaami ja tõrju ründavaid telefonikõnesid, mis meelitavad sind oma hindamatut vara, metsa, kõlisevate seeklite vastu vahetama. Jää endale kindlaks, ära müü.

Metsaomanik, sa ju tead, et mets kasvab raieküpseks terve inimpõlve, seepärast tee ainult kaalutletud otsuseid, iseäranis siis, kui võtad lageraie teatise. Raiu metsa vaid äärmise vajaduse korral, ole säästlik ja päranda heas seisus mets edasi oma lastele ja lastelastele.

Metsaomanik, hoolda oma metsa võimaluse korral ise, sest ainult sel moel saavutad temaga lähedase kontakti, jõuad jälgida metsa kasvamist ja muutumist ajas. Mets võtab omaks vaid neid, kes temaga suhtlevad, kes teda omakasupüüdmatult armastavad.

Metsaomanik, hari ennast ja õpi. Käi koolitustel ja nõua oma metsaühistu õppepäevadel sind huvitavate teemade käsitlemist. Mets ei ole ainult puud, millest rahas mõõdetavad palgid sirguvad, siinsed metsad on ühed kõige rikkamad looduskooslused, kus leidub elupaiku nii imetajatele, lindudele, roomajatele-kahepaiksetele, sammaldele-samblikele, seentele, putukatele ja mikroorganismidele. Tunneta seda, kui oma metsas käid.

Loe metsanduslikku kirjandust ja telli eneseharimiseks loodusajakirju, nagu Eesti Mets, Eesti Loodus, Loodusesõber. Avarda oma silmaringi, mine vaata teiste metsaomanike metsi ja võta nende tegemistest endale kasulik üle.

Rohkem tarkust, enesekindlust ja julgust teile, mu sõbrad!