Sel aastal on toetusmeetme prioriteetsemad tegevused hooldusraied kuni 30aastases puistus, kahjustatud metsa taastamine ja kahjustuste kõrvaldamine. Viimane on eriti aktuaalne eelmisel aastal tormikahjusid likvideerinud metsaomanikele. Kui kahjustatud metsa taastamise puhul saab toetust küsida ka eelmisel aastal tehtud tööde eest, siis hooldusraiete puhul võib töödega alustada alles taotluse esitamisele järgneval päeval.

Metsameetme toetust saab taotleda erametsaomanikust füüsiline isik, mikroettevõtja (sh füüsilisest isikust ettevõtja) või metsaühistu oma liikmete eest. Taotlusi võtab vastu SA Erametsakeskus 29. maist kuni 14. juunini. Toetusmäärad on tegevuste kohta erinevad ning katavad 30-90% abikõlblike tööde maksumusest, meetme kogueelarve on 2,3 miljonit eurot.


Sellest aastast saavad juriidilised isikud taotluse esitada vaid e-PRIA kaudu (epria.pria.ee). Ka füüsilisest isikust taotleja jaoks on e-PRIA portaal kiireim ja mugavaim viis toetust küsida, lisaks esitavad oma liikmete eest ühistaotlusi kohalikud metsaühistud. Taotluse saab edastada ka e-kirjaga või posti teel. Toetuse saamise täpsemad tingimused leiab erametsaportaalist www.eramets.ee.

Kui metsaomanik vajab nõu või abi metsakasvatuslike tööde planeerimisel ja toetuste taotlemisel, soovitame pöörduda kohaliku metsaühistu poole. Erametsaomanikke koondavates ühistutes on olemas teadmised ja oskused vajalike tööde korraldamiseks ning töö kvaliteedi hindamiseks, samuti on ühistus kogu info toetuse taotlemise tingimustest ja nõuetest.