Päeval liigub madalrõhkkond piki Soome lahe rannikut itta ja selle servas sajab Eestis vihma. Pärastlõunal lääne poolt alates pilved hõrenevad ja sajuhood harvenevad. Tuul pöördub edelast läände ja loodesse ning tõuseb 8-12, sisemaal puhanguti 17, saartel ja rannikul kuni 23 m/s. Õhutemperatuur on 14..19°C.

Kolmapäevaks (21.06.) ja neljapäevaks (22.06.) jääb madalrõhkkond Venemaa põhjaosa kohale tiirlema ja selle edelaserv ulatub üle Läänemere. Madalrõhkkonna tagalas kandub põhjakaarest meile jahedust ning aeg-ajalt ka niiskemat õhku. Vihmahooge on öösel vähem, päevasel ajal aga sageli. Puhub tugev loode-, vahete-vahel läänetuul, puhanguid 12, rannikul kuni 15 m/s. Õhutemperatuur on öösiti 8..12°C, päeval 14..18°C.

Reedel (23.06) püsib Venemaa kohal madalrõhkkond küllaltki aktiivsena ja selle serv ulatub ikka Läänemere idarannikule. Sajuhoogude tõenäosus on ikka üle 50%, saartel väiksem. On veel võimalus, et madalrõhkkond jääb nõrgemaks ja sel juhul hoovihma hõredamalt. Kuid on tõenäoline, et jaanilaupäev traditsiooni ei murra ja üle Eesti kuiva ilma loota pole. Puhub mõõdukas põhjakaare tuul. Õhuvool on samuti põhjakaarest ning saabuv õhk on külm ja ilm kõle - temperatuur on öösel 4..9, meretuulega rannikul paar-kolm kraadi enam, päeval 12..15°C, sajuhoogude võib veel paar kraadi madalam olla.

Jaaniööl (24.06.) laialdast sadu ei tule, kuid üksikud vihmahood on tõenäolised. Tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on 3..8°C, maapinnal pole välistatud 0 lähedane jahedus, meretuulega rannikul on kolm-neli kraadi enam. Päeval saju võimalus väheneb, kui kõrgrõhuhari mõjusamaks saab. Tuul rahuneb ja puhub läänekaarest. Õhutemperatuur tõuseb kuivemates paikades 15°C-ni, sajuhoogude all on paar-kolm kraadi madalam.

Allikas: Riigi Ilmateenistus