Atašeed on erialadiplomaadid, kes on Brüsselis lähetuses ka ilma eesistumiseta. Nüüd on lihtsalt meeskonda suurendatud. Kokku on meil 8 erialadiplomaati ning igal neist on oma vastutusala. Meie atašeed on targad ja hakkajad ning pärit eri Eestimaa paigust ehk et Brüsseli uksed on valla igale ühele, kel tahtmist ja ambitsiooni on Eesti asja Euroopas ajada. Olgu siinkohal stiilinäiteks kalandusatašee Meit Grossmann Rõugest või teine kalamees Herki Tuus Vainupea rannast, Lääne-Virumaalt. Mariina Hiiob, kes on veeteemade ja LULUCFi spets on pärit Võrust.

Tallinlasi on ka. Eve Tamme tegeleb jäätmepaketiga ja heitkogustega kauplemissüsteemi lennundust puudutava osaga. Kristi Klaas juhib kogu me Brüsseli meeskonda. Samas lihtsalt ülemuseks olemisest ei piisa. Ohtlike ainete (ROHS) direktiiv, keskkonnavaldkonna aruandlust puudutav direktiiv, looduskaitse, säästva arengu eesmärkide (SDG), ökoinnovatsiooni ja ÜRO Keskkonnaassamblee (UNEA) järeldused on tema vastutusala.

Jörgeni Talkopi nimi tuli juba sisse. Tema on kõige pikem meeskonna liige, võrkpallur, kelle hoole all on kauplemissüsteemi saatus. Ta atmosfäärile kõige lähemal. Vahemärkusena olgu öeldud, et Herki on ka kõva käsi võrkpallis. Meenub veel Meiti jäähoki lembus. Rahvusvaheliste kliimaläbirääkimiste järeldused ja veel üht-teist on samuti Jörgeni hoole all. Birgit Aru on kliimateemade ekspert, kelle kitsamaks valdkonnaks on nii-nimetatud jagatud kohustuste määrus, ESR. Mis see on, saate teada järgmine kord. Aare juurde tagasi. Tema tegeleb rahvusvaheliste kliimaläbirääkimistega ja tuumaküsimustega.

Aeg on loo moraaliks. Andke mulle 150 inimest, neist 9 Brüsselis ja ma teen üksi selle eesistumise ära.