“Oleme saavutanud võidu, mis tõestab, et loomade tapmine moe pärast ei ole Tšehhi poliitikute arvates enam aktsepteeritud. See on ka võit kodanikuliikumistele, kes aitasid saadkutel jõuda sellisele tõdemusele. Mul on hea meel näha, et selline barbaarne praktika Tšehhimaal lõpeb ja et meie seadusandjad näitavad eeskuju oma kolleegidele teistes riikides, kus karusloomafarmide keelustamine hetkel kõne all,” ütlesTšehhi parlamendiliige ja keskkonnakomisjoni esimees Robin Böhnisch.

MTÜ loomade eestkoste organisatsiooni juhataja Kadri Tapersoni hinnangul on kahtlemata tegemist väga olulise võiduga, mis on suunanäitajaks Eestile. “Sõltumata täna võimul oleva riigikogu hiljutisest otsusest karusloomafarmid Eestis alles jätta, tuleb teema veelgi teravamalt päevakorda juba järgmise riigikogu koosseisu ajal. Eesti ei taha kindlasti olla järelsörkija rollis, meid peaks kannustama soov olla võitjate ja progressiivsete riikide hulgas,” lisas Taperson.

Kantar Emori poolt detsembri lõpus läbi viidud uuringu kohaselt ei poolda 69 protsenti Eesti inimestest loomade kasvatamist ning hukkamist farmides karusnaha saamise eesmärgil.