Mõlemad filmid valmivad Eesti Kontserdi ja Milano tootjafirma Change Performing Arts koostöös Eesti Rahvusringhäälingu ning Accentus Musicuga.

Dokumentaalfilmi keskmes on helilooja Arvo Pärt ja ooperi lavastaja Robert Wilson. Neid jälgitakse esimese maailma­produktsioonina sündiva muusikateatrilavastuse proovides ning etenduste aegu. Dokumentaalfilmi lavastajat Günter Attelni on iseloomustatud kui loojat, kes suudab panna tegutsema ka need, kes kaamerat ei armasta.

“Aadama passioonist” val­miva kontsertfilmi lavastab prantsuse-saksa mainekas muu­- sikafilmide režissöör Andy Sommer.Kokku filmisid “Aadama passiooni” 10 kaamerat neljal etendusel, millest pannaksegi kokku kontsertfilmi visuaal. Heli salvestati aga kvaliteedi huvides eraldi.

Kokku filmisid “Aadama passiooni” 10 kaamerat neljal etendusel, millest pannaksegi kokku kontsertfilmi visuaal. Heli salvestati aga kvaliteedi huvides eraldi.

Rahvusringhäälingul tuli leida salvestustehnika ja nimekad tegijad, kelle tootmiskogemus tagaks mõlemale filmile loodetava kvaliteedi ja levi. Selleks saigi Accentus Music.

Pooled operaatoritest on ERRist, dokumentaalfilmi grupis on üks võtmepositsioone operaator Kristjan-Jaak Nuudi (ESC) kätes. Kogu produktsiooni haldab tegevprodutsent Helen Valkna, filmide tellija-produtsent on ETV peatoimetaja Heidi Pruuli.