Kõik need, kes praegu toa- või katuseantenniga Eesti põhikanaleid (ETV, ETV2, Kanal 2, TV 3 ja TTV) tasuta vaatavad ning end ühegi lepinguga sidunud ei ole, ongi TasutaTV kasutajad. See on sümbioos tavalisest telelevist (sellest, mida näed antenniga) ja internetist. Kui antenniga jõuab koju kõik see, mis parasjagu eetris, siis internet toob telerisse järelvaadatava osa.

HübriidTV võimaldab osa saada rikkamast teleprogrammist, sest juhul kui kahelt eri kanalilt tuleb huvipakkuv saade samal ajal, saab üht või mõlemat järelvaadata. Enam ei pea tegema valikuid, kumma kasuks otsustada – mõlemad näeb ära! Interneti kaudu jõuavad telerisse ka Eesti Rahvusringhäälingu videotega varustatud online-uudised, muusikakanal Seitse, hetkel juba 16 Eesti raadiojaama ja värske ilmaprognoos.

Eraldi uut või väga kiiret internetiühendust ei ole vaja. Piisab kodus olevast ühendusest, mida kaabliga või juhtmevabalt telerile jagada. Vähim allalaadimiskiirus peab olema ca 2 Mbit/sek – kiirus mis olemas enamikul pakettidel. Teiseks, tarvis on telerit, mida saab ühendada internetiga ja mille menüüs tuleb aktiveerida HbbTV funktsioon (esimesed HbbTV mudelid jõudsid turule 2012. aastal). HbbTV funktsioon on määrav – selle puudumisel (või juhul, kui see on teleris välja lülitatud), ei avane HübriidTV isegi siis, kui teler on internetiga ühendatud.

Lähemalt saab teema kohta lugeda www.tasutatv.ee.