Kaalukategooriate kaupa mõõdetakse paremust lõuatõmbes, hoota kaugushüppes, joonejooksus, sillaringide tegemises ja nukuheites. Samuti toimub nii viktoriin kui selgitatakse parim kätelkõndija.

Vabamaadlusvõistlusel saavad osaleda 1999–2001 sündinud noormehed ja 1999–2004 sündinud neiud, samuti naised absoluutkaalus vanusepiiranguta.

Maaspordikeskuse sihtasutuse juhatuse liige Toomas Tammik ütles, et täpne osalejate arv selgub võistluspäeval, mil on näha, kui palju noori Koeru kohale jõuab. “Tavaliselt on olnud sadakond võistlejat, samas suurusjärgus ootame osalejaid ka tänavu,” sõnas ta. Maalehe maadlusturniir toob kokku traditsiooniliselt klubisid üle Eesti ning osalejateks on nii neiud kui noormehed.

Igal aastal on esmavõistlejaid, kes maadluse enda jaoks värskelt avastanud. Treenerite kinnitusel on see tore ka juhul, kui maadlusega end kogu eluks ei seota – siiski annab treening hea üldfüüsilise ettevalmistuse, mis tagab noortele hea ja ühtlase kehalise koormuse.

Sarnaselt eelmise aastaga saab ka tänavu pühapäeval kl 10 algavaid finaale jälgida veebiülekande kaudu. Link ja uudis on pühapäeva hommikul leitav Maalehe veebilehelt, samuti näeb sealt tulemusi ja lisanduvad fotod võistluspäevadest.

Võistlus toimub koostöös Maaspordikeskuse, Maalehe, maadlusklubi Järvamaa Matimehed ja Koeru vallavalitsusega.