Esimesed päevad möödusid Edinburghis, mis on paljudele eestlastele tuttav koht, üsna arvukalt on noori käinud õppimas siinses ülikoolis ja linn on ka populaarne reisisihtkoht. Eriti huvitav on see Harry Potteri fännidele, sest just Edinburghis alustas ja lõpetas J. K. Rowling võlurpoisi seikluste kirjapaneku. Luudi ja rüüsid müüvaid poode on mitu, kuid need jäävad muidugi alla paljudele suveniiripoodidele, kus kaubeldakse kiltide, ruuduliste mütsikeste ning sallikestega.
Kohtumine kohaliku lambakasvatajaga – mees näitas, kuidas ta karjamaa serval vilet laseb ning karjakoerad kogu töö ära teevad ja lambad ka karjamaa kaugemalt servast karjuse juurde toovad.

Poodidel äri õitseb, sest Edin­burghi arhitektuuris on midagi sellist, mis soosib tänavatel kulgemist ja heatahtlikku meeleolu. Reisilised ütlesid, et poleks osanud tornikeste ja kiltkivist katustega maju nii elavalt ilmaski teiste juttude põhjal ette kujutada, nende nägemine on sõitu väärt.

Nagu ikka, on Maalehe reisiprogrammis midagi omanäolist, sel korral peatuti kahes farmis.

Vaata videot lambakasvatajast ja tema koertest, kes on nii targad, et võivad vile peale ka kohvi voodisse tuua, kui vaja:

“Hmm, ei,” jäi ilma ja maksude üle torisenud talunik mõttesse. “Ühtki eestlast pole siin küll varem käinud.”

Ühelt poolt pole see ime, sest ega palju sellist olnud tal näidata, mida Eestiski ei näeks, ent teisalt oli tore kohtuda ehtsa šotlasega ja kuulda, kuidas ta kurdab samade asjade üle, millega oma koduski kokku puutume: inimesed kolivad üha enam linnadesse, maaelu jääb kaugemaks ning maksud... “Ei, maksudest ma siiski ei räägi,” pani talunik äkki suu kinni. “Mine tea, ehk on siin mõni maksuametnik!”
Noor borderkolli.

Pool reisi on veel ees, ning kuna Maalehe reisigruppi on alati saatnud soodsad tuuled ja meeldivad üllatused, oleme end valmis pannud võimaluseks, et kohtume ka salapärase Loch Nessi elanikuga.

Maaleht reisib
Šotimaa ja Maroko
Tänavu teeb Maaleht kaks reisi – üks grupp rändab sel nädalal Šotimaal, teine sõidab oktoobri lõpus Marokosse.
Mõlemale reisile pääses tasuta üks inimene, kes loositi välja Targu Talita raamatusarja tellijate hulgast. Šotimaa sõidu võitnud Ülle Ämarik ütles, et tavaliselt tal loosidega ei vea ning sel korralgi ei pööranud ta reisivõidule suuremat tähelepanu – seda suurem oli aga üllatus, kui see just teda tabas.
Jooksvalt reisi kajastava blogi leiab aadressilt maaleht.ee/sotimaa.