Minu arust on vähemalt nimekirja esiots täiesti õige. Olgu lõpu poole, kuidas on, aga minu asi pole olla kohtumõistja. Tehku neid nimekirju, palju tahavad, mina ajan oma asju ikka edasi.

Nüüd on jälle teguderohked päevad. Jõulud ja aastavahetus võtavad kogu energia. Kuusk on veel toomata, lasen tal viimse hetkeni kasvada. Leida küsib päevas mitu korda, et millal ma kuuse toon. Küll ma toon, ega kuusk jänes ole, et eest ära lippaks.

Käisin Põhu Karlal külas ja Karla on oma tegemistega graafikus. See tähendab, et õlu valmib õigeaegselt. Kuna tuli passida kuiva suuga, hakkasid sõnad suus takerduma. Karla valas siiski klaasi sõnaseadmise õli ja juttu hakkas jooksma nagu kümnest niiti. Karla samakas on niivõrd hea, et paneb isegi tumma rääkima, mis veel siis meiesugustest rääkida.

Vana-aastaöösel ei soovitata lennukitel üle Luuavarre lennata, kuna külavanem Mäidu oli türklastega lepingu sõlminud ja kutsunud neid saluute laskma. Osmanid lubanud korraliku tulevärgi korraldada. Saab siis seda põrgutuld näha.

Meie ilmaennustaja Männi-taat ütles, et tänavu talvel võib ka lund sadada ja võib ka mitte. Usun seda meest, sest tema ennustused on alati täppi läinud. Lume suhtes mul nõudmisi ei ole, sest pole minust enam suusatajat ega kelgutajat. Soovin teile kõigile jõulurahu!