Noore inseneri sõnul on paljud ebameeldivad ning ajakulukad asjatoimetused juba ammu internetti kolinud.

“Me kõik oleme harjunud sellega, et pangakontorisse mineku asemel teeme vajalikud toimingud internetis, suurem osa ametiasutustega suhtlemisest toimub veebis. Ka raamatuid ja toiduaineid on võimalik osta kodust lahkumata,” tuletab e-ettevõtja meelde Eesti edusamme, olles samas üllatunud, et välismaa vaatamisväärsustega tutvumiseks tavatsetakse ikka veel lennukiga lennata tuhandeid kilomeetreid.

Click and Fly on välja töötanud kaasaegse säästliku nutilahenduse (kuumakse vaid 35 eurot, ökoloogiline jalajälg puudub), mille allalaadimisel avanevad reisihuvilisele tuhanded paigad, mille hulgas on ka selliseid, kus pole isegi lennujaama ega hotelli.

Sobivasse sihtpunkti jõudmiseks ei ole nüüd enam vaja tundide viisi turismifirmade veebilehti kammida, lennupiletite allahindlusi oodata, lennujaamades tolgendada ning kümne kilomeetri kõrgusel maa kohal kihutades lennuhirmu, iivelduse ning kõrvade lukustumisega võidelda. Sisestada tuleb vaid otsisõna, ning nutitelefoni ekraanile ilmuvad vastavalt inimese soovile kas päikeseküllased liivarannad, lumised kõrgmäestikud, rahvarohked miljonilinnad või elutud kõrbed.

“Kõike seda saab nautida, istudes kodus oma mugavas tugitoolis,” selgitab IT-geenius, kelle sõnul on väikese lisatasu eest võimalik omandada ka hotelli- ja restoraniäpp, mille abil saab tutvuda maailma kõige kallimate hotellide (President Wilson Hotel Genfis, Four Seasons Hotel New Yorgis) ja restoranide (Kitcho Kyotos, Le Meurice Pariisis) suurepäraste pakkumistega, mis varem olid taskukohased vaid miljonäridele.