Lehtpuupalkide hinnad on püsinud viimastel kuudel väga stabiilsed ja kolme kuu tagusest hinnamuutusest saame rääkida ainult kasepaku puhul, mis on selle ajaga kallinenud 2,6%. Aastataguse ajaga võrreldes on hinnad kasepakul langenud ligi 9%, lepa- ja haavapalgil enam kui 3%. Ainsana on aastaga 1,7% kallinenud kasepalk.

Aktiivsem kokkuostuhindade korrigeerimine on toimunud paberipuiduturul. Mitmed ettevõtted on hindu langetanud või tõstnud. Kokkuvõtlikult võib ütelda, et okaspuupuit on pisut kallinenud ja lehtpuupuit odavnenud. Siiski ei ole muutused suured, jäädes ühe protsendi piiresse. Kvartalitaguse ajaga võrreldes on sama trend, muutused vaid on pisut suuremad.

Kõige rohkem on kolme kuuga kallinenud kuusepuit (3%) ja kõige enam odavnenud haavapuit (ligi 5%). Eelmise aasta maiga võrreldes on kõikide lehtpuusortide hinnad selges miinuses. Kuusepuit on aastaga odavnenud 18%, männipuit 14%, kase- ja haavapuit ligi 9%.

Kuuga on küttepuit Keskühistu Eramets hinnastatistika alusel mais 0,5% odavnenud, makstes 23,33 €/tm. Kvartalitaguse ajaga võrreldes on hind küll ligi 1% jagu plussis, kuid aastaga enam kui 5% odavam. TNS Emori hinnastatistika alusel oli küttepuidu hind aprillis 28,15 €/tm, mis tähendab hinna samal tasemel püsimist viimase nelja kuu jooksul. Aastaga on hind napp 0,3% kallinenud. Ka kuivade lepahalgude hind on viimased kuud püsinud samal tasemel (35,17 €/rm).

Märgade lepahalgude hinnad on viimastel kuudel kõikunud mõne protsendikümnendiku võrra üles või alla, jäädes aprillis pidama 27,53 €/rm eest. Aastaga on kuivad halud ligi 2% kallinenud ja märjad halud 4% odavnenud. Hakkpuidu hind oli aprillis 9,30 €/pm³ ja on aastaga enam kui 4% odavnenud.

Puidugraanulid on odavnenud pisut vähem (kvartaliga 1% ja aastaga 2%) ning maksid aprillis keskmiselt 167,93 €/t. Puitbrikett odavnes nii aasta- kui kvartalitaguse ajaga võrreldes ligi 6%, makstes aprillis 133,57 €/t.

* Hinnad on käibemaksuta.