Pärast artikli ja veebigalerii ilmumist on Maaleht saanud teateid inimestelt, kes on fotodelt leidnud lähedaste nimesid.

“Mina leidsin ühelt kalmistult oma vanaisa nime, nimetähed klapivad ja nimi on kirjutatud nii, nagu varem meie pere nime vene keelt nõudvates dokumentides kirjutati,” ütles üks tagasisidet andnud mees.

Velikije Luki ümbruses asub mitu väikest kalmistut, mis on kaartidele kandmata ning kus on palju eestlaste nimesid. Nende leidmisel on abiks olnud Velikije Luki linnamuuseum ning kooliõpetaja Vera Samsonova. Huvilistel on veel tänavu suvel võimalus artiklis kirjeldatud kohti külastada, lähemat infot saab reisifirmast Mainedd, kellel on juulis ja augustis plaanis reisid Velikije Lukisse.

Kui kellelgi on soovi oma lähedaste kohta infot saada, võib ühendust võtta Velikije Luki muuseumiga, kontaktid leiab veebiaadressilt www.vlmuzeum.ru. Maalehe galerii väikestest kalmistutest kannab pealkirja “FOTOD: Eestlaste nimed väikestel Velikije Luki ümbruse kalmistutel” ning on leitav Maalehe kodulehel fotorubriigis.

Suur osa hukkunute nimesid ja matmispaiku on leitavad ka aadressil www.obd-memorial.ru.