Holsteini tõugu lehmadest pälvis vissitiitli Rahinge farmi lehm Lindi-Red, kelle puhul loomi hinnanud Šveitsist pärit kohtunik Stefan Widmer kiitis tema väga head kere sügavust ning suurepärast udara kinnitust. Samas tegi Lindi-Red ka ajalugu, saades võidupärja kaela juba kolmandat korda, varemalt 2011 ja 2014, korrates sellega 90ndatel kolm tiitlit võitnud Aatmaa ASi kaunitari Helta saavutust.

Reservvissi au kuulus Tartu Agro Vorbuse farmi lehmale Missy. Punast tõugu lehmade seas kuulus nii vissi kui reservvissi au Tartu Agro Vorbuse farmi piimaandjatele, vastavalt Kallile ja Taarale.

Vanuseklassiti läks võite ka mujale Eestis. Esmaspoeginud holsteini lehmadest võitis Iiris Nigula Piima OÜst, punaste noorte lehmade seas aga Küüsur Avo Kruusla farmist.

Tänavusel vissikonkursil Ülenurmel osalesid 22 omaniku 99 lehma, neist 66 holsteini tõugu. Esmakordselt tõid loomi võistlustulle Remmelgamaa OÜ Harjumaalt ning Vardja masinaühistu Põlvamaalt.

Esimest korda peeti vissikonkurssi mõlemale tõule 25 aasta eest. Eesti Tõulooma­kasvatuse Liidu presidendi, emeriitprofessor Olev Saveli sõnul on nüüdsed loomad palju kenama välimusega.

“Tohutult on selle ajaga muutunud udar nii oma kuju, mahukuse, näärmelisuse kui parema kinnituse suunas,” selgitas Saveli.