ERRi sporditoimetuse juht

Võiks öelda, et nii ja naa. Spordikohtu otsus jättis ju õhku rippuma ka parasjagu palju küsimärke. Aga n-ö suusaspordi kuuerevääril on see plekk nüüd heledam küll.

Küsitlesin Andrus Veerpalu kaks aastat tagasi, kohe kui skandaal lahvatas. Ja kui mees oli siis valmis käsi piiblil vanduma, et on süüst puhas, tahaks ju teda uskuda. Ja mina uskusingi. Hea, et nüüd asi ikka selgem on.

ALLAR LEVANDI

endine kahevõistleja

Otsus ise jätab küll lahtiseid otsi, kuid sellegipoolest arvan ma, et meie peaksime esile tõstma just seda, mis meie jaoks tähtis. Ehk siis – Andrus Veerpalu ei ole rahvusvahelise spordiarbitraaži kohtu poolt süüdi mõistetud, vaid pigem õigeks mõistetud. Minu meelest on läbi selle kõik küsimused maha võetud. Nii tulekski seda võtta ja sel teemal mitte arutleda. Meil tasuks seda otsust nautida.

TEET KALLAS

kirjanik

Ennekõike Andrus Veerpalust endast. Kergendus missugune! Ja ühtlasi meeldetuletus nendele meie seast, kes ikka kipuvad unustama süütuse presumptsiooni. Süüdi on ikka ainult see, kes kohtus süüdi mõistetakse. Kuigi jah, õigeksmõistev kohtuotsus võinuks ju väärikamalt kõlanud olla. (See üks imelik udutamine seal keskel, millel pole saba ega sarvi, aga mõjub kui rasvatilk puhtal linal.)

Kas ka Eesti suusaspordi au on päästetud? Retooriline küsimus. Annab oodata, et saaksime tagasi oma Otepää etapi. Praegu pole teada, kas Mati Alaverist saab taas peatreener. Aga kui spordiaust rääkida, siis on peamine see, et hetkel ei näe silmapiiril küll kedagi, kes suudaks murdmaasuusatamises korda saata midagi sellist, mis tundus meie jaoks aastaid igapäevase asjana suure kolmiku Kristina−Andruse−Jaagu epohhil. (Lisaks veel Raul Olle vägevad maratonid ja Aivar Rehemaa noortekuld.) Nüüd lohutab meid viimati nimetatu 7. kohtki MMil.

Aga teisalt olen optimist. Ükskord tulevad uued tähed ju niikuinii. Jätkuks ainult lund!

KÜLLO ARJAKAS

ajaloolane

Olen üsna spordi- ja ka kohtusüsteemikauge isik ning endastmõistetavalt on mul võimatu midagi tarka arvata tippteadlaste väitlusest kasvuhormooni testi usaldusväärsusest või selle testi piirväärtustest. Seega jagan arvamust, et spordiarbitraaži otsus tähendab Eesti suusa-
spordi võitu. Ma ei tea ning ilmselt ei saagi teada, mis on selles keerulises juhtumis tõde, aga õigus on antud Eesti väljapaistvale suusasportlasele.