Riigikogu liige

Eesti turismitaludes olen viibinud väga palju seoses mitmesuguste üritustega.

Eriti hästi on mulle tuttavad Võrumaa turismitalud. Lausa puhanud neis ei ole, eelistan puhata seal, kus on sooja ja merevett.

Kui on ilus suvi, meeldib mulle väga olla Saaremaal. Enamasti olen siis viibinud Kuressaares, aga järgmisel korral valin mõne kena väikse turismikoha.

Ka turismitalude puhul on minu üks kriteerium, et seal peab saama ennast vette kasta.

Mulle tundub, et meil arendatakse turismi ühekülgselt – paljud soovivad teenida ainult suvel ega mõtle, kuidas neidsamu võimalusi võiks ära kasutada teistel aastaaegadel.

Laske hinnad alla näiteks koolivaheaegadel, õppige teenima käibe pealt!

HILJE MUREL
näitleja

Mul on küll Rõuges oma suveelamine, kuid sellegipoolest meeldib vähemalt korra suve jooksul veeta paar päeva mõnes turismitalus.

Olen võtnud eesmärgiks käia läbi Eestimaa saared. Möödunud suvel olin Kihnus, seekord valisin Rumpo Mäe talu, mis asub Vormsi saarel Rumpo külas, kauni Hullo lahe kaldal. Mulle meeldis seal väga. Pererahvas võttis meid väga hästi vastu. Toit oli fantastiline. Elamine puhas ja mugav.

Mul peab olema soe vesi pesemiseks, võimalus mobiiltelefoni akut laadida ning Interneti-ühendus võiks ka olla. Rumpos olid need tingimused täidetud.

MERILIN PÄRLI
Rotermanni turu projektijuht

Olen kõige eestimaise fänn. Möödunud suvel puhkasin Muhumaal Männiku turismitalus. Sealt sõitsime iga päev välja Muhumaad ja Saaremaad avastama.

Terve maja oli meie käes, seal oli kamin ja kööginurk, saime ise süüa teha.

Hinnakäärid on isegi Muhu lõikes suured, kui peremees on soomlane, on hinnad kordades kallimad. Paljud eestlased on samuti orienteerunud välisturistidele. Eesti turismitaludelt ootaks rohkem eestlaste püüdmist, sest ka siseturism on väga tähtis, see on võimalus nautida ehedat loodust ja olustikku.

ANDRES LIPSTOK
Eesti Panga president

Puhkan küll Eestis, kuid turismitalus puhkust veetnud pole.

Eelmisel aastal ööbisin Setomaa Turismitalos. Meil on peretava sõita koos lähedaste sugulastega puhkuse ajal mööda Eestit, eelmisel aastal käisime Lõuna-Eestis. Ühe päevaga seda läbi käia ei jõua, siis oli öömaja vaja.

See on väga sümpaatne koht, kus on kena teenindus ja ilus loodus.

KULDAR LEIS
Premia Eesti juhatuse esimees

Olen küll. Viimane kord olime Meremäel Setomaa turismitalus. Seal olen mitu korda käinud, kuna see on hea koht: esiteks on seal ehtne setu söök, teiseks sõbralik teenindus ning kolmandaks hästi võimas suitsusaun, kuhu mahub kümme inimest korraga.

Mu sõpradel on Põlvamaal Piiri turismitalu, seal käin ka.

Kus käib palju välismaalasi, seal on kallim. Turismi tipphooajal võib ju kõrget hinda küsida, aga kui käib vähem, võiks hindu alla lasta.

Mu tuttavad turismitalunikud ütlevad, et tänavu ongi siseturism langenud ja hinnad all. Kui mitte ametlikult, siis annab päris palju tingida.