endine Lüganuse lasteaia- kasvataja, pensionär

Käime abikaasaga, kes on eluaeg koorijuht olnud, üsna tihti Tallinnas Estonia teatris. Natuke kaugel küll, aga oma poeg ja minia – Tiit ja Kristel Pärtna – töötavad Estonias. Üks mängib pilli, teine laulab. Nii saame ühtaegu ka nende toimetamistega kursis olla.

Eks pensionäridele ole oluline ka see, et saame nii-öelda tänu tutvusele piletid etendustele kas täiesti tasuta või siis poole hinnaga.

Kõige paremateks Estonias nähtud lavastusteks pean “Traviatat” ja “Armujooki”.

Tänu Elroni kiirele rongile on siitkandist Tallinnasse üsna mugav sõita, etem kui autoga.

Meile lähim teater asub Rakveres, aga sinna pole nagu sattunud.

Kontsertidel käime Jõhvi kontserdimajas üsna tihti, piletid pole seal pensionärile kallid, nii viie euro ringis.

Jõhvis näidatakse filme ka, aga millal me viimati kinos käisime ... ei tule meelde. Ah jaa – see oli aastate eest Tallinnas, Coca-Cola Plaza nimega kinos vaatasime filmi “Nimed marmortahvlil”. Kõik filmid, mille vastu huvi, vaatame ära televiisorist.

Arto Saar

Järva-Jaani vallavanem

Rõõmustan, et kohalik kultuurimaja on suutnud (ühest vähestest asulatest) säilitada oma kinonäitamise traditsiooni ehk igal neljapäeval on kinopäev (pilet 2 eurot).

Kahjuks on tehnoloogia areng nii kiire olnud, et peagi ei suuda meie oma tehnikaga uusi filme näidata ja peame piirduma Eesti või mitte-Hollywoodi-filmidega.

Teatrietendusi tuleb samuti koju kätte päris tihti, alles üleeile oli külas meil Kuressaare Linnateater “Ülevaatajaga” ning lisaks on Paides (30 km) ses osas väga hea programm.

Kinos käin koos kuueaastase pojaga ning repertuaariks on põhiliselt animafilmid. Ma arvan, et piletite hind on maal väga sõbralik ning seetõttu ei tohiks küll kellelgi kultuurielamus saamata jääda.

Airi Hallik-Konnula

Urvaste valla elanik

Urvaste seltsimajas näeb kõiki filme, mis jõuavad Kinobussi levisse, kuna meil on üks paari-kümnest Eestis tegutsevast külakinost. Tavaliselt näidatakse ühte, vahel ka kahte filmi kuus. Üks film oli meil juba esilinastuse päeval Urvastes ka.

Üritan ikka enamiku ära vaadata. Eestis tuleb välja nii palju häid filme, et lausa patt oleks need vaatamata jätta. Viimati vaatasin Reet Ausi filmi “Moest väljas”, varsti peaks tulema “Vip- lala”, aga näeb ka väärtfilme.

Kõige rohkem rahvast, 60–70 vaatajat, oli filmidel “1944” ja “Seenelkäik”. Urvaste kool on kõrval ja seansid sätitakse nõnda, et vaatama saavad tulla nii sealsed õpilased kui ka külaelanikud. Täiskasvanu pilet maksab kolm ja õpilasel kaks eurot.

Teatris käin harvem, korra-kaks aastas, ja tavaliselt Tartus, kuhu on 65 km. Samas suvel tulevad etendused lausa koju kätte, kuna Kagu-Eestis on küllaltki palju suveetendusi. Piletite hinnad on jäänud 12 ja 14 euro kanti.