Kas te mõtlete maipühasid? Mina ei tea neist saabuvatest pühadest ega vabast päevast midagi. Minul on vaba päev tavaliselt esmaspäeviti. Kirikuga pole neil pühadel minu jaoks aga mingit seost.

Seda ma muidugi tean, et kevadel värvitakse mune, olen ka ise värvinud. Lapsena värvisin veel kuu aega pärast õiget aega, sest see oli lihtsalt nii tore.

HUGO HIIBUS
karikaturist

Minu jaoks on need ikka kevadpühad. Pealegi olen oma loomult liiga realistlik ja skeptiline, kaldudes rohkem teaduse poole. Juba leeris käies tekkis mul usu suhtes küsimusi ning leidsin piiblist palju vastuolusid.

Laiendatud pereringis oleme pühi tähistanud ikka munade keetmise, värvimise, koksimise ja teineteisele kinkimisega. Samuti oleme võistelnud, kellel on kõige ilusamini värvitud muna ja kelle muna koksimisele kõige kauem vastu peab.

ENN TARTO
Eesti Memento Liidu juhatuse esimees

Minule on need kirikupühad. Olen neid läbi aegade tähistanud, võimaluste piires isegi vangilaagris olles.

Nüüd tähistame ülestõusmispühi alati kirikuskäimisega, mune värvime ka. Mina sibulakoortega, lapsed värvivad need kaasaegsete vahenditega üle. Toidulauaga tegeleb mul proua, paast saab ju läbi. Mina olen luterlane ja kuigivõrd ikka paastusin, aga abikaasa on katoliiklane ja temal oli täispaast.

MARET MARIPUU
Riigikogu liige

Ma ei vastandaks neid. Ülestõusmispühad langevad kevade algusesse, mil loodus on tärkamas, eks see olegi justkui kristlik sõnum uuestisünnist. Aga aegade jooksul on pühade tähendus minu jaoks muutunud.

Lapsena olid need eelkõige munapühad, kus sai mune värvida ja koksimise võistlusi pidada. Kõige rohkem meeldis otsida jänese poolt korterisse peidetud kinke. Nüüd on mulle kõige tähtsam pühade kristlik sõnum. Juba aastaid olen käinud Tallinna Jaani kirikus jumalateenistusel. Pärast seda algavad ettevalmistused lõunaks, kogu meie pere koguneb minu juurde.

IMBI PAJU
kirjanik ja filmilooja

Mulle on saabuvad pühad väga olulised. Kõik pereliikmed ja lähedased võivad sel ajal justkui veidi lapsed olla, kaunistada kodu munade, pajuurbade, kevadlillede, jäneste ja tibudega.

Kuna ma armastan lugusid ja müüte, siis piibliloo kaudu on see mulle ka kirikupüha. Kevadpühad pole mitte ainult uue ootuse olukord, vaid sellele eelneb Kristuse reetmine ja ristisurm. Selle lugu on mulle omamoodi meditatsioon, sest igaühel meil on oma Kolgata tee käia.