Kõige suuremad väljaminekud on seotud investeeringutoetusega. Eelmise aasta taotlusvoorus tuli positiivne otsus. Omaosalus peab katma 60–70%. Taotlus sai tehtud selleks, et soetada uus traktor. Põllumajandustehnika on päris kallis, aga traktor on meie majapidamises väga vajalik. Panin oma eesmärgid kirja ka äriprojekti. Korralik traktor maksab 100 000 eurot ja isegi rohkem. Väiksema traktori võib kätte saada 50 000 või 60 000 euroga.

Järgmine suurem väljaminek on uue sõnnikuhoidla ehitus. Vaevalt et seda tänavu ehitama saab hakata, ei ole see ka ainult ühe aasta ettevõtmine, kuid ehitusmaterjali tasub juba hakata koguma.

Nii et suuremad selle aasta väljaminekud on kõik seotud veisekasvatusega. Puht isiklikuks tarbeks pole eriti midagi plaaninud, vast ainult reis Eesti lihaveisekasvatajatega Saksamaale. Eelmisel aastal käisime Tuneesias.

Tiit Pruuli, ettevõtja

Võtsin kätte ja ostsin ära väikese purjeka, on vist Läänemere üks väiksemaid – folkboat. Nimeks saab vast Muinasjutukuningas. Üle ilma reise me sellega kindlasti korraldada ei saaks, aga koos abikaasa ja pojaga mahuksime sinna sisse küll.

Salamisi plaanin sel aastal Antarktikasse jõuda, see temp jäi ju Lennukil omal ajal tegemata. Unistusi jätkub.

Artur Raidmets, muusikaärimees

Kõigepealt tuleb meelde, et tütar lõpetab sel aastal IX klassi ja poeg kõrgkooli. Iseasi muidugi, kui suur just minu panus on. Ise arvan, et ikka on.

Kui iseenda rahatulevikku vaadata, siis on muidugi igasuguseid ideid ja isegi unistusi. Tegelen ju peoõhtute korraldamisega, minu firmale oleks juba ammu vaja üht uut võimendust – korralikku ja tõrkumiskindlat. Neid on muidugi saada, aga iga hea asi maksab päris palju. Arvan, et võimendus, mis mulle sobiks, maksab alates paarist tuhandest eurost. Aga soovima ja lootma ju peab.

Tegelikult on mul veel üks mõte. Tahaksime abikaasaga Lõuna-Ameerikasse minna. Kui täpsem olla, siis tahaks ära käia Peruus ja Tsiilis. Aasta ju alles noor – kui helesiniseks need unistused jäävad, näitab aeg.

Jaan Elgula, muusik ja saatejuht

Tahaks muidugi uut kitarri. Üks küll juba on, aga tahaks ikka paremat. Sauna peale tahaks ühe toa juurde ehitada , et mõni eksinud külaline võiks seal vajadusel ööbida. Nii kui ilmad soojemaks muutuvad, hakkan ehitusega pihta. Loodan, et Patika küla rahvas tuleb ka appi, kui väga palun. Oma paar-kolm tuhat eurot kulub selle töö peale.