soome kultuurivahendaja

Miks mitte! Väike ja rahulik euroopalik riik. Inimesed on haritud, töökad ja oskavad võõraid keeli hästi. Loodus on ilus, puhas ja alati lähedal. Söök ja jook on odavamad kui Põhja-Euroopas, samuti kultuuriürituste piletid, raamatud jne.

Matthias Burghardt

saksa kirikuõpetaja

Tasub tulla ainult siis, kui oled nõus ennast Eesti ühiskonda integreerima, kui oled nõus mingil määral eestlaseks saama. Kui inimene suudab eestlastesse mitte üleolevalt suhtuda, nende huumorist aru saada; kui on tahtmine ja oskus keel ära õppida; kui on kannatust ja valmisolekut mitte kohe iga inimese lemmikuks saada, siis leiad Eestis väga-väga toredad, tagasihoidlikud ning humoorikad inimesed, uskumatult ilusa looduse, palju huvitavaid väljakutseid. See on üks koht, kus saad ennast vabalt tunda. Ma olen siin väga rahul ja kavatsen siia jääda!

Piet Boerefijn

hollandi toidupankur

Eestis on palju vaba ruumi, ei ole liiklusummikuid, pimedad ööd (Hollandis kunstvalgus), puhas õhk ja loodus, vaikus (Hollandis lärm), naiselikud naised, ilus muusika ... Mul on Eestis oma suvemaja mere ääres. Hollandis poleks see võimalik.

Kõige ilusam on Eesti maaelu, ööbikud (mai), sirelid (juuni) ja suve valge ööd. Eesti elu on metsikum ja looduslähedasem. Kui ma Hollandis tahan pühapäeval metsa minna, siis ei leia isegi vaba parkimiskohta!

Ute Wohlrab

saksa hobusekasvataja

See praegune “otsime vägisi midagi, mis siin hea” on minu meelest absurd. Kes ei ole Eestis õnnelik, ei oleks ka mujal õnnelik. Riik ega elukoht ei ole selles süüdi, et mul paha tuju on.

Tulin Eestisse üle 17 aasta tagasi, olin sinisilmsem. Maaelu oligi romantilisem, tehti ise moosi, tassiti kaevust vett, uskumatult head hapukurki sai. Kui hakkasin siin elama, sain aru, et elu pole romantiline ja tuisuga kaevu juurde minna on omaette väljakutse.

Eestis on veel olemas päris aastaajad: talv nii krõbekülm, et lausa hammustab. Suvi nii palav, et ei taha liikudagi. Sügis oma värviliste lehtedega ja tormidega – lihtsalt seisa taluõuel ja lase ennast läbi puhuda. Aga maailma ilusaim on Eesti kevad.

James Ramsden

briti baaripidaja

Eesti ei erine elamise mõttes ühestki teisest Euroopa paigast.

Mu enda töö on hea. Inglismaal pannakse iga nädal keskmiselt 45 baari kinni. Inimestel on vähem raha ja nad eelistavad kodus juua. Ka kuuluvad paljud baarid pruulikodade juurde, need küsivad kõrget renti ja väga suurt hinda oma õlle eest.

Eesti pubikultuur areneb. Avatakse palju baare ja pubisid, neil on käed tööd täis. Eestlasi see tõmbab ja äri õitseb. Eesti on turismimagnet, turistid peavad ju sööma ja jooma, kas pole?

Minu jaoks pakub Eesti võimalust edukalt baari pidada, proovida uusi ideid, pakkudes samas Inglismaal järele proovitut. Kui läheksin tagasi Inglismaale, oleks see väga raske ülesanne.