Varem on saanud Maaleht kõvasti nahutada ka näiteks seatapust kirjutamise pärast ning eriti selle eest, kui jutul on pildid juures.

„Olgu see pealegi nii, aga kas peab seda siis näitama,“ pahandavad õrna südamega lugejad. Samas pahandab inimesi samavõrra ka see, kui räägitakse näiteks sooneutraalsetest lasteaedadest või inimestest, kes on valinud toortoitumise.

Kiired käed kirjutavad siis kommentaare, kuidas me oleme vinge põhjamaa ühiskond, kus inimesed peavad olema tugevad ja sööma liha! Näiteks paleodieet on üks õige asi! Vähemalt kuni me ei räägi sellest, kuidas ja kust see liha lauale tuleb.

Teisisõnu – must töö tuleb teha ära vaikselt ja salaja!

Lambakasvatajad räägivad, kuidas suvitajad saabuvad mere äärde, teevad esmalt vaimustusest õhates fotosid lambakarjast rannaniidul ja siis kaebavad sama soojaga, et lammastest mahajäänud pabulad segavad neil jalutamist!

Selline teadlik topeltmoraal kiirendab veelgi juba ammu alanud loodusest võõrandumist.

Juba praegu tunneb üha enam inimesi end metsas võõrana ja kartlikult ning julgena kodus teleri ees, mille ekraanidel lippavad armsad Bambid. Uudistesaateid, kus näidatakse huntide murtud lambaid, lõhutud mesipuid, laastatud kartulimaid ja meeleheitel talunikke on muidugi palju halvem vaadata ning kõik see on kindlasti ajakirjanduslik liialdus – no palju see karuke ikka seda mett sõi, et nüüd kisa peab tõstma? Tragikoomiline on see, et seesama inimene, kes ei lubaks ühtegi looma küttida, kardab metsa minna, sest seal võib olla hirmus loom!

Uurige ükskõik milliselt loodusgiidilt ja saate teada, et kõige enam küsitakse neilt, mida teha, kui metsas loom ründab ja kuidas mitte ära eksida?

Küttimisjuttude peale tekkivat valulist reaktsiooni vaadates tekib tõsine hirm, et ühel päeval paneme ka naturaalsest nahast kasukad muuseumis keelatud ruumi, kuhu saavad sisse ainult täisealised ja spetsiaalse ettevalmistusega külastajad.

Jahimeeste ja jahinaiste tümitamine on eriti ebameeldiv, sest nemad teevad ja märkavad metsas palju sellist, mida oskavad vaid need, kes tõeliselt hoolivad. Kui ei usu, siis võtke mõni jääger ette ja rääkige temaga otse, mitte läbi anonüümsete netikommentaaride.