Raha pole kogunenud just väga palju, küll aga on kampaania korraldajatel hea meel, et nende meeskonda on lisandunud uut verd. Näiteks liitus toetajaskonnaga ajaleht Eesti Ekspress, kelle kaasabil on kampaaniasõnumit edastatud laiemale lugejaskonnale.

„Järjest enam kohtame interneti kommentaariumites sõnavõtte koduta loomade abistamise teemadel. Tore on lugeda, et paljud mõistavad neid puudutavaid probleeme, saavad inspiratsiooni ning leiavad tee varjupaika loomi külastama,“ rõõmustab Risto Kask.

Ühe korraliku koerakuudi valmistamine maksab umbes 300 eurot. Kuudi hind sõltub eelkõige sellest, kui suure eluasemega tegemist. Sageli valmistatakse kuudid moodulitena, mis varjupaigas kohapeal kokku pannakse.

Risto Kase sõnul kuutide ehitajat praegu veel välja valitud pole. „Meiega on oodatud ühendust võtma ettevõtted, kellel on olemas vastav ehituskogemus ning kes on valmis selles projektis osalema,“ sõnab ta ning loodab, et ühing saab kuutide ehitamisega alustada veebruaris.

Ka need inimesed, kel raha annetamiseks napib, on ühingu tegemiste juurde oodatud. „Kindlasti ei tõrju me kedagi, kes oma abi pakkuda soovivad. Võtke meiega ühendust!“ kutsub Kask.


Milline on varjupaigakoerale sobiv ja mugav kuut?

Üldjuhul elavad koerad varjupaigas aastaringselt õues. Talvel on oluline, et kuut pakuks loomale tuulevarju ja sooja. Suvel on see pelgupaigaks päikese, kuumuse ja vihma eest. Seetõttu peab kuut olema korralikult soojustatud külgedelt ning ka ülevalt ja alt.

Kuna varjupaigas elavad ühes ja samas kuudis aastate vältel väga paljud erinevad koerad, tuleb kuutide valmistamisel arvestada kõige suurema võimaliku loomaga. Loomad on varjupaika sattudes tihti stressis ning harv nähtus pole ka märatsemine. Loom närib ärevuses kõike ettejuhtuvat, ka kuuti. Sestap peavad varjupaiga kuutidel olema metall-liistud ning kuut ise peab olema võimalikult närimiskindel. Sel moel jäävad eluasemed terveks ning loomad ei tee endale kuudi küljest lahti kisutud detailidega viga.

Head varjupaika sobivat kuuti üldjuhul käsimüügist ei leia ning see tuleb valmistada eritellimusena.

Allikas: MTÜ Aita Nõrgemat


Õues on külm! Aita varjupaiga kortele uued kuudid ehitada!

Üleriigilise heategevuskampaania käigus kogub MTÜ Aita Nõrgemat annetusi loomade varjupaikadele koerakuutide ehitamiseks.

Kuute on plaanis ehitada sinna, kus vajadus nende järele kõige suurem. Näiteks Pärnu, Valga, Viljandi, Virumaa ning Võru varjupaikadesse.

Kampaania eesmärgiks on ehitada 50 kaasaegset sooja ja tuult pidavat ning koerte vajadustele vastavat eluaset.

Oma panuse saate anda ülekandega MTÜ Aita Nõrgemat arvelduskontole SEB pangas a/a 10220093334016 või telefoni teel helistades numbrile 900 1212. Ühe telefonikõne hind on 2 eurot ning raha arvestatakse juurde teie järgneva kuu telefoniarvele kõne üheteiskümnendal sekundil.

Projekti aitavad ellu viia: Eesti Ekspress, EMT, Elion, Elisa, Tele2, Tallinna Linnavalitsus.