Kuu loomise faas vastab talvele, see on kõige pimedam aeg, kui Kuud pole taevas peaaegu näha. See on aeg, kui peaks istuma maha, et mõelda, mida tahaks teha, paras periood võtta aeg maha ja seada plaane. “Nii-öelda musta Kuu faasis pole mõtet aktiivselt midagi läbi suruda,” lisas Treier.

Emotsionaalselt ja energeetiliselt tunnevad inimesed end selles faasis madalseisus olevana, ollakse ülitundlikud ja solvutakse kergesti.

Kasvav kuu seostub kevadega, see periood algab seitse päeva pärast Kuu loomist. Kuud on taevas näha, see tõuseb keskpäeval ja loojub keskööl. Sel perioodil on sobiv aeg hakata plaane ellu viima. Inimeste energiatase tõuseb, hea on sõpradega koos olla ja ka uute projektide käivitamine on lihtsam. Kes tahab, et juuksed hakkaksid kiiremini kasvama, võiksid lasta juukseid lõigata just sel ajal.

Täiskuu on nagu suvi. “Nii otsese kui ka kaudses mõttes valgustab kõike meie sees ja ümber,” rääkis Kristel Treier. Emotsioonid on tugevad ja paljud inimesed ei saa öösel magada. Siis on parim aeg pidutseda. Inimeste produktiivsus on suurem, kui muul ajal. “Lapsed on sel ajal rahutud, las tormavad ringi, see on loomulik,” märkis ta.

Kuu kahanemise faas vastab sügisele. Inimesed hakkavad täiskuu energiast rahunema, konfliktid kipuvad lahenema, pole mõtet uusi projekte alustada. Paras aeg on nö vilju koguda ja järeldusi teha. Sel ajal tõuseb Kuu kesköö paiku ja särab hommikutundideni. See on sobiv aeg vabanemaks oma elus millestki, mis meid enam ei teeni. Sobiv aeg alustada dieeti või piirata kehakarvu (siis ei kasva need nii kiiresti tagasi). Kaduneljapäev on alati selles faasis.

Praegu on Kuu loomise faasis, kuid teisipäeval, 20. oktoobril algab kasvava Kuu faas.