Kõigepealt jõuab ekraanile Valentin Kuigi 1996. aastal Eesti Telefilmis valminud ning veerand tundi kestev “Protokoll”.

See on värvikas jutustus kaitseväe puhkpilliorkestri flöödimängijast Irast, kelle päev on täis muusikat – hommikul proovid, õhtul aga peab Ira mängima volikirja üleandmisel presidendilossi ees.

Kell 19.45 algav “Kohtumõistja” on režissöör Kadri Kõusaare kaks aastat tagasi valminud moraalselt keerukas ja häirivalt provokatiivne linateos, mis tõstatab mitu ebamugavusttekitavat küsimust, kuid jätab vastuste leidmise vaatajate ülesandeks.

Loo keskmes olev John on noor, auahne ja oma alal hiilgav teadlane. Siiski otsustab ta mõneks ajaks töölt lahkuda ja hakata ellu viima oma teisi põhjalikult kavandatud plaane...

Kõusaare filmi peaosades teevad väga hea etteaste tunnustatud Briti näitleja Lee Ingleby ja Rootsi indie-hitist “Lase sisse see õige” tuntud Lina Leandersson.

Sarjas “Maailma kino” jõuab kell 21.30 ekraanile Mika Kaurismäki 2012. aastal valminud film “Teel põhja”.

Kontsertpianist Timo Porola kohtab ühel päeval oma ukse taga vanemat meest Leod, kes kinnitab, et on Timo isa. Pianisti enesekeskselt lihvitud, ent ummikus eraelu saab nüüd uue ja ootamatu suuna.

Ühiselt võetakse ette reis põhja. Teel kohtub Timo oma sugulastega, ja kaua aega vastuseta olnud küsimused minevikust hakkavad tasapisi lahendust leidma.

Soomlaste film

“Teel põhja” on südamlik, kergelt melanhoolne komöödia, road movie, mille keskse teema võtab kokku tõdemus: veri on paksem kui vesi. Filmis teevad kaasa Peter Franzén, Irina Björklund, Samuli Edelmann jt. Suurimaks täheks on legendaarne Vesa-Matti Loiri.

Kell 23.20 jõuab aga ekraanile režissöör Karl-Jonatan Karitsa film “Tasuja”.

Lugu räägib sellest, kuidas politsei, eesotsas vana kooli detektiivi Kaljuga, otsib häkkerit, kes on vastutav enam kui miljoni euro varguse eest. Ainsaks juhtnööriks on neil katkine nool ja häkkeri allkiri.