Öölaulupeol osales 18 koori kokku 400 lauljaga, kes suundusid Pühajärve ääres olevast parklast küünaldega valgustatud teed mööda laululavale. Rongkäigu ajal võtsid juba nii mõnedki koorid lauluviisi üles.

Laululaval avati pidu suure lõkke süütamisega ja siis läkski lauluks lahti. Esimeseks lauluks oli “Talvevõlumaa” ja edasi tulid riburada tuntud viisid - “Aisakell”, “Talveöö”, “Laul Põhjamaast”, “Talverõõmud” jne.

“Valisime sellised laulud, mis on kõigile tuntud,” selgitas valikut Margit Tali. Lava kõrval asuval suurel ekraanil kuvati ka laulusõnad neile, kellel need ehk kõik kohe meeles ei ole. Lisaks esinejatele oli kuulama ja kaasa laulma tulnud üle 600 inimese. Nii et kokku lasi oma häälepaeltel võnkuda üle tuhande lauluhuvilise. Meeleolu oli ülev ja ühislaulmine kostis vaiksel talveõhtul kaugele üle järve.

“See on oluliselt rohkem, kui prognoosisime,” rõõmustas korraldaja. Tema hinnangul läks üritus igati korda ja osalejate muljed on olnud eranditult positiivsed. Seetõttu on plaan talvise öölaulupeoga jätkata ka järgmisel aastal.